In samenwerking met Kek Mama

Dít kun je doen als het daar beneden mis is

21.11.2019 13:29
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Iedere vrouw krijgt in haar leven te maken met vaginale ongemakken. Ga je niet zitten verbijten op de bank, want er is wat aan te doen.

De meeste voorkomende vaginale kwalen

Jeuk, overmatige afscheiding, schimmelinfectie, droogheid en een onaangename (visachtige) geur. Dat zijn de vaginale klachten die het meest voorkomen. Sommige gaan vanzelf over, maar dat kan wel weken duren. Veel vrouwen voelen zich ongemakkelijk en onzeker als ze deze klachten hebben. 

Dit kun je zelf doen

Cliché maar waar: voorkomen is beter dan genezen. Dus was je vagina voorzichtig en met niets anders dan water. Zeep, douches en doekjes kunnen  de zuurgraad verstoren en dat kan weer voor problemen zoals jeuk zorgen. Bewaar gezellig ondergoed voor bijzondere momenten en draag vooral katoenen slips. Door op het toilet van voren naar achteren te vegen, en niet andersom, voorkom je dat je bacteriën vanuit de anus in de vagina veegt. 

Handje helpen 

Maar is het toch mis daar beneden en heb je last van grijswitte afscheiding die onaangenaam ruikt? Dan kan het zijn dat je bacteriële vaginose hebt. Multi-Gyn Actigel* optimaliseert de vaginale flora op natuurlijke wijze. De gel behandelt bacteriële vaginose en werkt direct verzachtend bij jeuk en irritatie en bevat plantaardige extracten die een onaangename geur en afscheiding verminderen.

• Medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

KOAG/KAG-nr. 4135-1119-4790

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >