Rondlopen als een regelrechte zombie en geen lontje meer over hebben. Jullie reageerden massaal op het stuk dat Nienke Blokhuis schreef over slaapgebrek. Daarom: dit doet slaapgebrek met jullie.
Lees verder onder de advertentie
1. Mag het wat korter?
Bianca: “Wat heerlijk dat het bij Nienke maar een paar maanden duurde. Bij mij duurde het een jaar of drie. Dan was mijn jongste of mijn middelste wakker, en soms ook de oudste. Was best zwaar in m’n eentje. En mijn ex-genoot sliep bij zijn vriendin.”
Lees verder onder de advertentie
2. Geen lontje meer over
Krista: “Blij dat Nienke nog een kort lontje heeft. Ik heb regelmatig geen lontje meer over. Maar inderdaad, heel herkenbaar!”
3. Geen idee
Mirjam: “Ik heb dit nooit kunnen vermoeden toen ik zwanger was van de eerste. Gelukkig maar, daardoor zat ik die negen maanden tenminste op een roze wolk. Wat een ellende! Hang in there, moeders. Er is (denk ik) nog nooit iemand aan doodgegaan. Ook al voelt het soms alsof je een zombie bent. Ik doe nu snel nog een poging tot slapen, nu de tweede – na een uur gejengel om niks – eindelijk op mij in slaap is gevallen.”
Lees verder onder de advertentie
4. Slaaptherapie
Tamara: “Zo herkenbaar. Alleen heeft het hier acht jaar geduurd. Nu, twee jaar later, heb ik slaaptherapie omdat de kinderen al twee jaar doorslapen. Alleen ik zit nog in het oude ritme van de kinderen, haha.”
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).