Dit doet slaapgebrek met jullie

20.12.2016 12:46
Beeld: Getty Beeld: Getty

Rondlopen als een regelrechte zombie en geen lontje meer over hebben. Jullie reageerden massaal op het stuk dat Nienke Blokhuis schreef over slaapgebrek. Daarom: dit doet slaapgebrek met jullie.

1. Mag het wat korter?

Bianca: “Wat heerlijk dat het bij Nienke maar een paar maanden duurde. Bij mij duurde het een jaar of drie. Dan was mijn jongste of mijn middelste wakker, en soms ook de oudste. Was best zwaar in m’n eentje. En mijn ex-genoot sliep bij zijn vriendin.”

 

2. Geen lontje meer over

Krista: “Blij dat Nienke nog een kort lontje heeft. Ik heb regelmatig geen lontje meer over. Maar inderdaad, heel herkenbaar!”

 

3. Geen idee

Mirjam: “Ik heb dit nooit kunnen vermoeden toen ik zwanger was van de eerste. Gelukkig maar, daardoor zat ik die negen maanden tenminste op een roze wolk. Wat een ellende! Hang in there, moeders. Er is (denk ik) nog nooit iemand aan doodgegaan. Ook al voelt het soms alsof je een zombie bent. Ik doe nu snel nog een poging tot slapen, nu de tweede – na een uur gejengel om niks – eindelijk op mij in slaap is gevallen.”

 

4. Slaaptherapie

Tamara: “Zo herkenbaar. Alleen heeft het hier acht jaar geduurd. Nu, twee jaar later, heb ik slaaptherapie omdat de kinderen al twee jaar doorslapen. Alleen ik zit nog in het oude ritme van de kinderen, haha.”