Deze vrouw belde de politie toen ze een moeder met haar kind zag worstelen

29.12.2017 12:47
moeder-politie-zoon

Megan Orr Burnside uit Tennessee belde jaren geleden de politie toen ze dacht dat een kind bij het tankstation werd mishandeld door zijn moeder. Nu heeft ze spijt van haar actie, want er bleek iets heel anders aan de hand.

‘Ik heb me zo lang schuldig gevoeld’, schrijft ze op Facebook.

 

Telefoontje van de politie

Megan stond met haar man bij een tankstation toen ze zag dat een moeder moeite had om haar tienjarige zoon in de auto te krijgen. Hij schreeuwde, zag er boos uit en het leek er zelfs op alsof het kind geslagen werd. ‘We belden de politie en toen de agenten aankwamen, gingen wij weg’, vertelt ze. ‘Niet veel later kregen we een telefoontje van de politie: het jongetje was autistisch en de moeder kon haar kind niet in bedwang houden. Ze deed wat ze kon, en had zelfs de politie om hulp gevraagd.’

 

Lees ook
‘Sorry agent, maar mijn peuter dreef me tot wanhoop’ >

 

Hulp

Jarenlang voelde Megan zich schuldig, omdat ze de situatie verkeerd had ingeschat. ‘Ik was er zo gefocust op om het kind te beschermen, dat ik niet eens zelf hulp aanbood aan de moeder. Als ik toen geholpen had, was er niet nog meer geweld aan te pas gekomen.’ Daarom heeft ze een boodschap voor iedereen: oordeel niet te snel, want zonder de juiste context is het heel makkelijk om een ouder als ‘goed’ of ‘slecht’ te bestempelen. ‘We veroordelen in plaats van meelevend te zijn en hulp aan te bieden.’ Haar bericht is inmiddels duizenden keren geliket en gedeeld.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >