Niemand wordt blij van een griepepidemie, maar Clint heeft er sinds-ie vader is echt een hekel aan. Hij wordt er onpasselijk van als één van zijn drie kinderen moet braken.
Lees verder onder de advertentie
‘Ik had me hier vóór het vaderschap meer op moeten voorbereiden’, schrijft hij op Scary Mommy.
‘Ik wilde hem niet aanraken’
Het begon allemaal toen de zoon (2) van Clint een heftige griep kreeg. ‘Hij huilde ’s nachts en toen ik z’n kamer binnenkwam, zag ik dat hij met zijn enkels in het braaksel stond. Ik wilde hem niet horen, laat staan aanraken.’ De vader had medelijden met zijn kind, maar tegelijkertijd walgde hij van wat hij zag. ‘Het kan me niet schelen hoeveel je van je kind houdt, kots is en blijft smerig. Het liefst was ik de kamer uitgelopen, maar natuurlijk deed ik dat niet.’ Hij deed wat iedere ouder doet in zo’n situatie: hij maakte de boel schoon en moest daarna direct in bad.’
Clint had gewild dat-ie zonder problemen het braaksel van z’n kinderen op kon vangen zónder dat de vloer, het tapijt, de bank of de autostoelen onderzaten, maar helaas. ‘Ouders hebben het vaak over mijlpalen: de eerste stapjes of woordjes’, schrijft hij verder. ‘Maar wat voor mij een mijlpaal was? Dat mijn kinderen eindelijk vanuit hun bed in een emmer konden overgeven. Een van de meest dankbare momenten in mijn leven, want ik hoef nu tijdens het griepseizoen nooit meer in angst te leven en niet meer op elk moment van de dag (en nacht) de lakens te verschonen.’
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…