zomerblunders naakt buiten
Beeld: Pixabay

De zon schijnt, tijd bestaat niet en de wijn vloeit rijkelijk. Zomervakantie ten top. Maar: ook hét recept voor blunders.

Loïs (39) sloot zichzelf poedelnaakt buiten in een Thais vakantieresort.

“Het waren de laatste vier dagen van onze vakantie. Man Danny, onze zonen van elf en negen en ik hadden een indrukwekkende rondreis gemaakt door Thailand, en besloten de laatste dagen uit te blazen in een luxe resort aan de kust. Het was een paradijs; alles eraan was overweldigend. De grote, tropische tuin, het eten, onze kamer.

De jongens waren niet te houden die ochtend. Na wekenlang cultuur snuiven, snakten ze naar wat waterpret, en hadden Danny overgehaald te gaan jetskiën. Niks voor mij. Dus genoot ik van een paar uur voor mezelf, met een uitgebreid ontbijt op het enorme balkon bij onze kamer en een lang bad.

 

Totale privacy

Rozig door het warme water en met mijn verstand op nul, liep ik – poedelnaakt - na mijn bad naar het terras om uit te wazemen. Niemand die me kon zien; we hadden totale privacy. Ik genoot van het briesje dat net opstak en zakte onderuit op mijn stoel, toen ik een doffe klap hoorde. Binnen een seconde was me duidelijk wat er gebeurd was: de balkondeur was dichtgewaaid, en ging vanaf buiten niet meer open.

De schrik sloeg me om het hart. Danny en de jongens zouden zomaar nog twee uur weg kunnen blijven, en de privacy waar ik zojuist nog van genoot, was nu niet bijster praktisch. Aan de andere kant: hoe kon ik om hulp vragen, helemaal in mijn nakie?

Ik was van alles en iedereen afgesloten. Mijn telefoon lag binnen. Het enige wat me een beetje bescherming bood, was een handdoekje over de balkonrailing, dat precies groot genoeg was om óf mijn billen, óf mijn borsten te bedekken. Op mijn hurken, in een poging toch ál mijn edele delen te verhullen, riep ik – eerst nog zachtjes: ‘Eh, somebody… help?’

 

Lees ook:
Zomerblunders: 'In mijn beste Frans vroeg ik de campingvader of hij geloofde in dildo's' >

 

Kop als een boei

Er kwam geen reactie. Drie minuten roepen later ook niet. De wind werd sterker. Grote kans dat jetskiën niet meer lukte en mijn mannen elk moment terug waren, maar ik begon het ondertussen wel echt koud te krijgen.

Vanuit mijn tenen riep ik nog één keer hard om hulp – mijn handdoekje intussen helemaal vergeten – toen een hotelmedewerker in vieze overall me in vol ornaat aanschouwde. ‘Are you okay, madame?’, grijnsde hij. Terug in hurkhouding en met een kop als een boei, vertelde ik hem door de spijlen van mijn balkonhek beschaamd wat er gebeurd was. Hij beloofde hulp te halen. Vijf minuten later redde een kamermeisje – goddank niet de onderhoudsman zelf - me gierend van de lach uit mijn benarde positie.

Die avond, tijdens het diner waarbij mijn man en kinderen niet uitgegeind raakten over het voorval, zag ik het kamermeisje smoezen met het bedienend personeel. Met haar hoofd gebogen, maar een twinkeling in haar ogen, kwam ze naar ons toe. ‘Our barkeeper would like to serve you and your husband a cocktail in the bar, because of the inconvenience’, zei ze. ‘At least: if you promise to wear your knickers.’”

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fastfood-kind

Vroeger zou blogger Marjorie Brimley ouders veroordelen als kinderen fastfood voorgeschoteld kregen, maar sinds ze door het overlijden van haar partner alleenstaande moeder is, denkt ze hier wel anders over.

Op Scary Mommy vertelt ze hoe dat komt.

 

'Het is soms onmogelijk'

''Waarom kan ze niet gewoon een eenvoudige maaltijd met groenten op tafel zetten vanavond?', dacht ik vaak genoeg als ik een moeder door de drive zag rijden', schrijft Marjorie. 'Maar nu weet ik het antwoord op die vraag: ze kan het niet omdat het simpelweg verdomd moeilijk is. Als je de hele dag druk bent met werk en kinderen, ben je uitgeput. En als alleenstaande moeder weet ik nu dat het niet alleen een enorme uitdaging is om de perfecte maaltijd op tafel te zetten, het is soms zelfs onmogelijk.'

 

Lees ook
Deze restaurants serveren de lekkerste burgers >

 

Glimlach

Marjorie snapt de 'drive thru-moeder'. 'Zodra ik financieel de mogelijkheid heb, sta ik daar ook. Dan kijk ik naar je een glimlach ik, omdat ik weet dat we allebei het beste willen voor onze kinderen.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock

Veel ouders rijden hun kinderen het hele weekend van de ene sportclub naar de andere. Blogger Clint Edwards - vader van drie - is daar klaar mee. Zijn oplossing: ieder kind op één sport.

‘Er moet ook nog tijd over blijven voor het gezin', schrijft hij op Scary Mommy.
 

Vier uur eten

Clint is vader van drie kinderen. Toen zijn oudste zoon op basketbal en voetbal wilde, stemde hij daarmee in. ‘De trainingen overlapten elkaar een maand lang’, vertelt Clint. ‘Het was de langste maand van mijn leven. Mijn zoon sportte vier dagen per week en dat betekende dat we of om vier uur ’s middags gingen avondeten, of om negen uur ’s avonds. Huiswerk werd niet meer gedaan. En tijd met de familie? Dat konden we al helemaal vergeten.’

 

Lees ook:
De leukste (en origineelste) sporten voor kinderen >


Winnen en verliezen

‘Begrijp me niet verkeerd’, gaat hij verder, ‘ik vind het belangrijk dat onze kinderen buitenschoolse activiteiten doen. Dat kan sport zijn, muziek, kunst – wat dan ook. Zolang ze maar iets doen en niet de hele tijd op de bank hangen. Ze leren erdoor samenwerken en te winnen en verliezen.’ Maar sinds Clint drie kinderen heeft, is er een regel opgesteld: maximaal één sport. ‘Wil mijn dochter op ballet? Prima. Liever atletiek? Ook goed. Maar begin je eraan, dan maak je het ook af. Eén activiteit is het maximum.’

 

'Maak tijd vrij voor het gezin'

De reden? Qualitytime met het gezin. Clint: ‘Naast al die sportclubs moeten we ook nog een gezinsleven kunnen leiden. Ik wil mijn vrouw zien, we moeten vrienden kunnen bezoeken en boodschappen doen. Als we teveel met de kinderen bezig zijn en van sportclub naar muziekles blijven rijden, blijft daar geen tijd meer voor over. Vandaar de regel: 1 activiteit. Zeg niet dat mijn vrouw en ik het slecht doen als ouders. Of dat we onze kinderen hun dromen niet laten najagen. We begrijpen hoe belangrijk het is dat ze mogen voetballen of dansen, maar we weten ook hoe belangrijk tijd voor het gezin is.’

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >