De grote ravage down-under: ‘Ik schrok van de zorgelijke blik van de verloskundige’

06.11.2023 05:25
karin liet haar vagina oplappen Beeld: iStock

Een bevalling al een flinke kluif, maar nu blijkt de tijd erna ook nog eens gevuld met (op z’n zachtst gezegd) kwaaltjes en bijzondere babyblunders.

Lieze (30): “De opmerking: ‘We gaan kijken of je we je hier kunnen hechten want eh… het ziet er niet zo goed uit’ had ik niet zien aankomen.

Natuurlijk wist ik dat je kon uitscheuren tijdens de bevalling, maar gek genoeg had ik verwacht dat je daar dan wel iets van zou voelen, al had ik geen idee wat precies. En omdat het allemaal goed en redelijk snel ging, had ik niet verwacht dat het zó erg uitgescheurd zou zijn dat er kans was dat ik naar de operatiekamer moest. Gelukkig lukte het op de kamer, maar pff, wat schrok ik van de zorgelijke blik van de verloskundige.”

In gevecht met de zwaartekracht

Ingrid (30): “Op dag drie of vier na de bevalling dacht ik dat een blokje om een eitje zou zijn. Ik was nog niet buiten geweest, maar ik had zo veel energie dat ik meende dat het wel kon, gezellig met mijn man en baby een wandelingetje maken. Wat kon me gebeuren? Ik kon me hoogstens een beetje slapjes gaan voelen. Maar al snel had ik het gevoel dat mijn hele onderkant eruit kon storten. Die zag ik niet aankomen, dat had niemand me verteld. Het liefst was ik met de taxi naar huis teruggegaan.”

Lees ook – ‘Als de gynaecoloog direct na je bevalling zegt dat je beter niet nog meer kinderen kunt krijgen, schrik je je rot’ >

Hoe krijg je het voor elkaar?

Didi (37): “Tijdens het verschonen hebben allebei mijn kinderen het gepresteerd om met een boog de muur onder te poepen. Dat had ik me wel iets anders voorgesteld.

Mijn eerste is een jongen, Levi. Ik kreeg van iedereen de tip om goed op te letten als je de luiers opendoet, omdat jongens je met een boogje nat kunnen plassen. Ik was helemaal geconcentreerd bezig om dat te voorkomen, maar toen ik de luier onder hem vandaan haalde, was de witte muur ineens versierd met geelachtige smurrie. Ik riep mijn man, die meteen naar boven kwam gerend. Die grapjas dacht echt dat ik de luier tegen de muur had geduwd.

Een kleine vijf jaar later was ik mijn dochter Nina, toen twee dagen oud, aan het verschonen en dit keer hoefde ik sowieso minder op te letten, want ze kon me toch niet onder plassen. Ik deed haar luier af, en ja hoor: precies op dezelfde muur kwam haar poep terecht! Je begrijpt wel dat mijn man echt ging twijfelen toen hij die gele muur weer zag. Deed ik dit nou expres?”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.