wegwerpborden hack
Beeld: Pixabay

Hoe een simpel supermarktbezoek zomaar tot inzicht kan leiden. Annie Hendriksen (32), thuisblijfmoeder van twee kinderen (1 en 3), vond er de lifehack van haar leven.

Het was een doodnormaal uurtje boodschappen doen, toen Annie’s blik plotseling op de inhoud van het boodschappenkarretje voor haar viel, schrijft ze op Babble. ‘In de kar lagen niet alleen typische moederboodschappen zoals yoghurt, cruesli en appels, maar vooral: een gigantische hoeveelheid kartonnen wegwerpborden.’

Of ze misschien een feestje gaf, vroeg een winkelbediende aan de eigenaresse van het karretje. ‘Nee hoor’, antwoordde die, ‘ik gebruik ze gewoon voor mijn gezin, zodat ik meer tijd voor ze overhoud.’ Voor Annie een enorme eye-opener, schrijft ze. ‘Bij mijn eerstvolgende supermarktbezoek besloot ik hetzelfde te doen; ik kocht papieren bordjes, in plaats van vaatwastabletten.’ Die avond, na het eten, gooide ze het leeggegeten servies van haar gezin in de prullenbak, en ging naar buiten om met haar kinderen te spelen.
 

Lees ook
Moeder Rhiannon: 'De afwas kan wel wachten? Dat is bullsh*t' >

 

Stapje terug

De wegwerpborden zijn slechts een metafoor, schrijft Annie. ‘Ze herinneren me eraan dat sommige dingen belangrijker zijn dan andere. Wat maakt het uit of mijn huis schoon is, ik nog in mijn sportkleding loop of van welk servies mijn gezin eet; zo lang ik maar tijd voor mijn kinderen heb.’ Ze deelde haar lifehack op Facebook, en werd overspoeld met reacties. Meestal van moeders die het de hack van de eeuw vinden, maar sommigen plaatsten ook een kritische noot. Zo maakt één moeder zich zorgen over de afvalberg die haar lifehack veroorzaakt.

Annie gaat ondertussen onverstoorbaar verder met het inslaan van wegwerpservies: ‘Het gaat me er vooral om dat ik een stapje terug kan doen in mijn hectische leven als moeder, en tijd maak om van de mooie momenten te genieten. En herinneringen te creëren. Want daar gaat het toch om?’

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van afkoelen in het zwembad tot popcorn smokkelen: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen op tour


Handig, zo'n buik


Dat kan natuurlijk ook

 

Popcorn naar binnensmokkelen bij de filmhallen! #bioscoop #winnietbepooh #zohardgegierdvanhetlachensamen

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland) op


Lievelingssnurk


Lief

 

My heart is perfect because you are inside...

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Even afkoelen

 

Normally I don’t sit in food.

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op


Dierenvriend


Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

Ouders groeien ook

 

Werken & moederschap, niet altijd een makkelijke combinatie. Ik krijg vaak de vraag of ik me schuldig voel naar Scottie toe. Of jawel, de opmerking: waarom zou je werken, je hebt het financieel toch niet nodig? Ten eerste: waarom worden deze vragen altijd gedropt bij werkende vrouwen en vrijwel niet bij werkende mannen? Ten tweede: werken hoeft toch niet uitsluitend met geld te maken te hebben? Er zijn mensen die gewoon heel blij worden van wat ze doen. Die hebben het óók emotioneel nodig. Ambitie zit al van jongs af aan in mij. Ik móet werken. Ik wíl ondernemen. En ook wil ik altijd op mijn eigen benen kunnen staan. Dat geeft mij rust en de vrijheid mijn leven in te richten hoe ik dat wil. En dat verdwijnt bij mij niet ineens met de komst van een kleintje, al zoek ik dan natuurlijk ook naar een nieuwe balans om het allemaal zo goed mogelijk invulling te geven. Omdat ik óók genoeg tijd met haar wil hebben. Dus nee, me schuldig voelen over hoe ik het aanpak doe ik niet. Geloof ik kan je op tig manieren een goede moeder zijn, of je nu fulltime werkt, fulltime moeder bent of alles ertussenin. We proberen allemaal datgene te doen waarvan we denken dat het het beste is voor onze kindjes. En ik hoop op deze manier een voorbeeld voor mijn dochter te kunnen zijn. Vanmorgen las ik een gedicht van Joyce Maynard wat dat gevoel mooi omschreef: It's not only children who grow. Parents do too. As much as we watch to see what our children do with their lives, they are watching us to see what we do with ours. I can't tell my children to reach for the sun. All I can do is reach for it, myself. ☀️ #dusdat #ennuqualitytime #moederschap #succesvolondernemen #HappyLife365

Een bericht gedeeld door Kelly Weekers (@kelly_weekers) op


Stoer

 

♡ - voor @palavershop fotografie @annamariejanssen

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Ze kijkt wel blij

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Actrice Liza Sips bevallen van dochter Charlize

Liza Sips is bevallen van een dochter. 'Welkom lief, klein meisje. Intens gelukkig en onbeschrijfelijk trots op onze Charlize Helena Manheim', schrijft de actrice bij de allereerste babyfoto op social media.

Liza en haar vriend Ralph hebben al een zoontje. Jonah werd in april 2016 geboren.

 

 

Lees ook
9x bevallingsfoto's waar je stil van wordt >

 

Zwangerschapstest

In januari maakte Liza bekend dat ze opnieuw zwanger was. Ze deelde een foto op Instagram en maakte ook nog een video van hét moment dat ze een zwangerschapstest deed.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >