‘Dankzij wegwerpborden ben ik een leukere moeder’

27.06.2021 11:02
wegwerpborden hack Beeld: Pixabay

Hoe een simpel supermarktbezoek zomaar tot inzicht kan leiden. Annie Hendriksen (32), thuisblijfmoeder van twee kinderen (1 en 3), vond er de lifehack van haar leven.

Het was een doodnormaal uurtje boodschappen doen, toen Annie’s blik plotseling op de inhoud van het boodschappenkarretje voor haar viel. ‘In de kar lagen niet alleen typische moederboodschappen zoals yoghurt, cruesli en appels, maar vooral: een gigantische hoeveelheid kartonnen wegwerpborden.’

Of ze misschien een feestje gaf, vroeg een winkelbediende aan de eigenaresse van het karretje. ‘Nee hoor’, antwoordde die, ‘ik gebruik ze gewoon voor mijn gezin, zodat ik meer tijd voor ze overhoud.’ Voor Annie een enorme eye-opener, zegt ze. ‘Bij mijn eerstvolgende supermarktbezoek besloot ik hetzelfde te doen; ik kocht papieren bordjes, in plaats van vaatwastabletten.’ Die avond, na het eten, gooide ze het leeggegeten servies van haar gezin in de prullenbak, en ging naar buiten om met haar kinderen te spelen.
 

Lees ook
Moeder Rhiannon: ‘De afwas kan wel wachten? Dat is bullsh*t’ >

 

Stapje terug

De wegwerpborden zijn slechts een metafoor, schrijft Annie. ‘Ze herinneren me eraan dat sommige dingen belangrijker zijn dan andere. Wat maakt het uit of mijn huis schoon is, ik nog in mijn sportkleding loop of van welk servies mijn gezin eet; zo lang ik maar tijd voor mijn kinderen heb.’ Ze deelde haar lifehack op Facebook, en werd overspoeld met reacties. Meestal van moeders die het de hack van de eeuw vinden, maar sommigen plaatsten ook een kritische noot. Zo maakt één moeder zich zorgen over de afvalberg die haar lifehack veroorzaakt.

Annie gaat ondertussen onverstoorbaar verder met het inslaan van wegwerpservies: ‘Het gaat me er vooral om dat ik een stapje terug kan doen in mijn hectische leven als moeder, en tijd maak om van de mooie momenten te genieten. En herinneringen te creëren. Want daar gaat het toch om?’

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >