Crècheleidsters vertellen: ‘Geregeld vergeten ze het jochie op te halen’

08.11.2023 14:25
dierenknuffels kind Beeld: Getty Images

Zodra de klantjes zijn opgehaald en poorten van de crèche sluiten, bespreken de leidsters de eigenaardigheden van de ouders. Want reken maar dat die er zijn.

Irma: “Meteen toen ik het flesje gekolfde melk opendraaide, rook ik het: een penetrante knoflookgeur. Het benam me de adem. Ik liet het aan een collega ruiken en zij begon bijna te kokhalzen. Deze voeding kon ik onmogelijk aan baby Olivier voorschotelen, dan had hij geroken alsof-ie net drie broodjes shoarma op had. Ik had dus geen andere keuze dan de moedermelk weg te gooien.

Toen Oliviers moeder hem later die middag kwam ophalen, vertelde ik haar over de bizarre knoflookwalm. Ze schoot keihard in de lach en bekende dat ze de avond ervoor flink had lopen schranzen bij de Italiaan en niet op een teentje knoflook meer of minder had gekeken.”

Lees ook – Even wennen, dat moederschap: ‘Ik was de baby vergeten mee te nemen’ >

Mam, waar is mijn broertje?

Paula: “Wat hebben wij op het dagverblijf vaak gelachen om de familie Van Meer. Onwijs lieve mensen, maar zo ontzettend chaotisch. We waren dan ook best verbaasd toen zij een derde kind kregen, aangezien ze het leven met twee kinderen al amper in goede banen konden leiden. Hun derde kindje kwam uiteraard ook op ons kinderdagverblijf. En ja hoor: geregeld vergaten ze het jochie op te halen, dan kwam vader of moeder bezweet aanrennen net voor sluitingstijd of zelfs daarna.

“Vader of moeder kwam bezweet aanrennen net voor sluitingstijd of zelfs daarna”

Op een dag na de zomervakantie vertelde de moeder mij dat ze met het gezin op vakantie waren gegaan, toen ze na een halfuur rijden vanaf de achterbank hun oudste hoorde vragen waar zijn babybroertje toch was. Die zat dus nog thuis in z’n Maxi-Cosi in de gang te wachten op zijn familie. Ik verbaas me er nog steeds over dat deze moeder mij dit verhaal eerlijk en zonder schaamte vertelde.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.