Even wennen, dat moederschap: ‘Ik was de baby vergeten mee te nemen’

10.12.2022 06:38
speelgoed_baby_zes_maanden

Het is even wennen, ineens zo’n kleine koter aan je zijde. Logisch dus, als je eens een keertje iets vergeet als je op de koffie gaat of aan het shoppen bent.

Leonie (37): “Toen mijn oudste zoon een paar dagen oud was, wilde ik er graag even uit. Ik woonde toen naast het bedrijf van mijn ouders, dus kind mee en lekker op de koffie bij mijn moeder. Na een tijdje zag ik door het raam dat mijn kraamvisite eraan kwam. Ik gaf mijn moeder een zoen en liep de deur uit om weer naar huis te gaan. Mijn moeder kwam lachend achter me aan, de kraamvisite kwam natuurlijk naar de baby kijken. Maar die was ik vergeten mee te nemen.”

Lees ook – De baby straal vergeten: ‘Ik voelde me zo’n ontaarde moeder’ >

Hebben we alles?

Chris (24): “Tijdens een dagje winkelen met mijn schoonzusje viel mijn peuter Lotte lekker in slaap in de buggy. Om ruimte te maken in een kleine winkel, parkeerde ik haar in het pashokje naast het mijne. Zo kon zij rustig verder tukken en hadden wij de ruimte om uitgebreid winterjassen te passen. We slaagden allebei en nadat we hadden afgerekend en onze tassen bij elkaar hadden geraapt, verlieten we de winkel.

“Pas straten verderop bekroop me het gevoel dat we niet alles hadden meegenomen”

Pas straten verderop, in de parkeergarage bekroop me het gevoel dat we niet alles hadden meegenomen. Hijgend en bezweet kwam ik die winkel binnenrennen. De bediende vroeg me nog of ik iets was vergeten. Ik stormde langs hem heen richting de paskamers, waar Lotte nog steeds lag te slapen.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.