Blogger A. Rochaun heeft een boodschap voor alle moeders die borstvoeding geven: laat je niet naar een openbaar toilet sturen als je je kind wil voeden.
Lees verder onder de advertentie
‘Openbare wc’s zijn walgelijk’, schrijft ze op Scary Mommy. ‘Hoe kan dit door buitenstaanders worden beschouwd als een ‘redelijke optie’ om je baby de borst te geven?!’
‘Amper een maand oud’
Rochaun spreekt uit ervaring, want ook zij werd als nieuwbakken moeder naar de toiletten in een lunchroom gestuurd. ‘Mijn zoon was amper een maand oud’, vertelt ze. ‘Toen ik merkte dat hij honger kreeg en iemand mij voorstelde om naar het openbaar toilet te gaan, voelde ik me ongemakkelijk. Ik bedoel: ik wilde er eigenlijk niet eens plássen, laat staan mijn kind voeden.’ Toch durfde de moeder er niet tegenin te gaan. ‘En daar stond ik’, vervolgt Rochaun. ‘Een kersverse moeder die midden in een openbaar toilet in tranen uitbarstte.’
De blogger was naar eigen zeggen niet moedig genoeg om na afloop het gesprek aan te gaan met het personeel, maar nu weet ze wel beter. ‘Voeden op het toilet? Nooit meer. Borstvoeding geven is hard werken, dus zorg ervoor dat je je op je gemak voelt. En laat je nooit naar een wc sturen.’
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.