Niet iedere vrouw wil in bed bevallen en gelukkig – mits je geen medische indicatie hebt – is dit ook geen moetje. De baarkruk is bijvoorbeeld een mooi alternatief. Maar wat houdt zo’n baarkrukbevalling precies in? Wij leggen het uit.
Lees verder onder de advertentie
Vroeger zag een baarkruk eruit als een simpele houten stoel met een gat in het midden. Nu is het een mix tussen een stoel en een toilet (in opblaasbare vorm, in hout of in kunststof), maar dan zonder leuningen. De bedoeling is dat je partner, moeder of wie er dan ook bij is voor ‘leuning’ speelt. Overigens gebruik je het krukje pas als je gaat persen – ’t zit niet comfortabel genoeg om urenlang je weeën mee op te vangen.
Lees verder onder de advertentie
Checken
Vaak heeft de verloskundige een baarkruk bij zich en ook in het ziekenhuis is er vrijwel altijd een aanwezig. Toch is het verstandig om dit voor de zekerheid te checken, bijvoorbeeld als je het geboorteplan doorneemt. Goed om te weten: soms is het uiteindelijk toch niet mogelijk om op de baarkruk te bevallen. Bij bepaalde complicaties kan het veiliger zijn om te liggen.
Of je ‘m nu aan iemand cadeau doet of ze voor jezelf koopt: deze goodiebag is hoe dan ook een succes. Bekijk de inhoud hier en bestel ‘m voor slechts € 39,95 i.p.v. € 272,89!
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).