‘Na een kwartiertje weet ik al precies welke vaders er gesteriliseerd zijn’

12.10.2022 06:23
Laura Hogendoorn

Laura Hogendoorn is hoofdredacteur van Mamaplaats en columnist voor Kek Mama. Ze woont in ’t Gooi, samen met haar vriend Oscar en hun kinderen Roef (8), Sierd (6) en Maia (4).

Ping. Berichtje op m’n telefoon. Ik zie het onderwerp van een nieuwe groepsapp: BBB. Even denk ik: dat móet staan voor Buik, Billen en Benen, een sportclubje dus! Tot ik besef dat ik in de afgelopen tien jaar geen halter, kettlebell of fitnessapparaat heb aangeraakt. Oké, geringe kans dus.

Het bericht blijkt van een moeder uit de klas te zijn. Of ik gezellig naar de Bussumse Babe Borrel kom. De wat?! Nu had ik me voordat ik in ’t Gooi kwam wonen veel voorstellingen gemaakt van hoe het zou zijn, maar dat ik op een gewone dinsdagmiddag uitgenodigd zou worden voor de Bussumse Babe Borrel had ik in m’n stoutste dromen niet zien aankomen.

Lees ook – ‘Op het hoogtepunt van de app-horror zat ik in 68 groepsapps, alleen al voor de kinderen’ >

Alleen de leuke moeders

Het bericht vervolgt: ze had het idee gekregen om – en nu komt het – ‘met de LEUKE moeders uit de klas prosecco te gaan drinken’. Nou geef ik meteen toe: ik heb normaal gesproken weinig tot geen moeite met het wegzetten van één of meerdere glazen, of flessen prosecco. Doe ik met liefde. Maar ik struikel toch even over het woordje ‘leuke’. Ik kijk wie er zijn uitgenodigd: van de 28 moeders uit de klas blijken dat er 23 te zijn.

“Ik struikel toch over dat ene woordje”

Aha, we zijn weer aanbeland op de middelbare school. Waar de pispaaltjes natúúrlijk niet worden uitgenodigd voor het klassenfeest. Alleen zijn we nu dertigers met drie kinderen hangend aan ons been. Dit is toch niet te geloven? Ik app terug dat het me heel gezellig lijkt, maar dat ik het wel zo fijn zou vinden als alle moeders uit de klas zouden worden gevraagd.

Voor iedereen

Op de avond van de BBB hoef ik alleen maar op de Coco Chanel-lucht af te gaan om te weten in welke hoek van de kroeg onze fuif plaatsvindt. Ook het Burberry-patroontje is goed vertegenwoordigd bij de dames. En de prosecco vloeit rijkelijk. Na een kwartiertje weet ik al precies welke vaders er gesteriliseerd zijn. Maar het belangrijkste: iedereen is er.

Die avond spreken we af om een sportclubje te beginnen, voor alle moeders uit de klas. Want het is de hoogste tijd om die Buik, Billen en Benen weer eens flink aan het werk te zetten, vinden ook de anderen.

Dit artikel staat in de Kek Mama Liefdesspecial 2022.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.