Bo: ‘Ik gebruik AirTags om mijn kind in de gaten te houden’

25.05.2024 06:00

Peuters lijken altijd op een missie te zijn om alles te ontdekken, behalve de richting die jij ze wilt opsturen. Niet bepaald relaxt, vooral niet op drukke plekken zoals de stad of het pretpark. Daar heeft Bo (31), moeder van Kenza (3), een oplossing op bedacht.

“Ik zweer bij het gebruik van AirTags om mijn kind in de gaten te kunnen houden. Het klinkt misschien als een overdreven gadget, maar nadat we Kenza een keer uit het oog verloren in de dierentuin, was de keuze snel gemaakt.

Kenza was nergens te bekennen

Het gebeurde toen we in de rij stonden voor een ijsje. Kenza had mijn hand vast, maar ik moest even loslaten om mijn pinpas te pakken. Voor ik het wist, was ze weggevlogen als een wervelwind. Ik kwam er pas achter toen ik met drie ijsjes terugliep naar het bankje waar mijn vriend op ons wachtte, ervan uitgaande dat ze hier naartoe was gesprint. ‘Is Kenza niet bij jou?’ In eerste instantie maakten we ons geen zorgen. Mijn vriend bleef zitten, ik checkte het restaurant, de toiletten en de aangrenzende speeltuin. Kenza was nergens te bekennen.

Na ruim een halfuur van zoeken en wachten, raakte ik in paniek. Gelukkig kon mijn vriend rustig blijven en kwam met het briljante idee dat ze vast bij de giraffen was gaan kijken, haar favoriete dieren. En ja hoor, hij had gelijk. Maar dat gevoel wilde ik nooit meer meemaken. Dus daarom besloot ik AirTags te gebruiken voor mijn gemoedsrust.

Lees ook – Zo voelt het als je je kind kwijt bent

Waarom doe je dit?

Voordat je oordeelt en jezelf afvraagt ‘Waarom doe je dit?’ moet je niet vergeten dat peuters slimmer en sneller zijn dan ze lijken. Ik moet altijd achter Kenza aanrennen, en soms lijkt ze wel een raket. Met de AirTags kan ik mijn kleine avonturier altijd in de gaten houden. Als we om welke reden dan ook gescheiden raken terwijl we samen buiten zijn, kan ik altijd zien waar Kenza is. Ik hoef alleen maar in te loggen op de ‘FindMy’-app en voilà, daar is de locatie van mijn peuter.

Je weet maar nooit

Natuurlijk geef ik om haar privacy en vrijheid, dat spreekt voor zich! Maar mijn belangrijkste prioriteit is veiligheid. Voor hetzelfde geld was ze meegenomen door een of andere rare snuiter in de dierentuin. Bovendien ken ik meerdere moeders die een AirTag aan de rugzak van hun kleuters en tieners bevestigen als ze zelfstandig naar school fietsen of op schoolreisje gaan. Vooral wanneer je zelf niet in de buurt bent, en er slechts een paar juffen en meesters tig kids in de gaten moeten houden, en een ongeluk in een klein hoekje zit, is het fijn om te weten waar je kind zich op elk moment bevindt. Je weet maar nooit…”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.