Haal je schaatsen uit het vet: het gaat vriezen

03.01.2024 16:40

De laatste windstoten van storm Henk verlaten ons kikkerland, maar dat betekent niet dat we korte metten maken met het onstuimige en natte weer.

Storm Henk verlaat ons kikkerland, maar de grijze wolken blijven de komende dagen nog even hangen. Volgende week verandert het landschap in een winters paradijs, wanneer het afkoelt tot onder nul en schaatsen op natuurijs niet wordt uitgesloten.

Winterweer

“De storm is weggetrokken”, vertelt meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar. Hij voegt toe dat het nog erg wisselvallig is en het op sommige plekken nog steeds windkracht 5 of 6 is. De grijze wolken domineren de lucht, maar al moeten we fietsen door wind en weer, de temperatuur ligt wat hoger dan gemiddeld. 

 

Na vrijdag kunnen de paraplu’s en regenpakken worden weggestopt en de schaatsen wellicht wel van zolder worden getoverd. Er komt koudere lucht richting Nederland, met ook meer ruimte voor zon (ja!). “Dat open weer zorgt ervoor dat het ‘s nachts ook meteen een stuk kouder is”, legt Dorrestein uit.

Lees ook: Waarom je je kind volgens experts nooit met winterjas in een autostoeltje moet zetten

Schaatsen?

De nachttemperaturen dalen na het weekend onder het vriespunt. Of dit voldoende is om op natuurijs te schaatsen, moeten we afwachten. Op ondergespoten asfaltbanen maak je zeker weten kans.

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.