In de winter is het logisch dat je jezelf én je kind lekker warm inpakt. Maar in de auto stappen met een dikke winterjas aan is niet zo verstandig, waarschuwen experts. Dat geldt ook voor je kind: zet ‘m zonder winterjas in het autostoeltje.
Lees verder onder de advertentie
Uit een ‘crashtest’ van ADAC, het Duitse zusje van de ANWB, blijkt namelijk dat het enorm gevaarlijk is.
Ernstige verwondingen
De situatie werd getest door een kinderpop in dikke winterkleding in een autostoeltje te zetten. Daarna werd met 16 kilometer per uur een noodstop nagebootst. En dan blijkt die dikke winterjas van je kind dus hartstikke gevaarlijk. “Omdat er door de vulling in winterkleding ruimte zit tussen de riem en het lichaam, snijdt die bij een noodsituatie diep in de buik. Dat kan ernstige verwondingen veroorzaken aan de zachte weefsels zoals darmen, lever of milt en zelfs tot inwendige bloedingen leiden”, vertelt Markus van Tol van de ANWB tegen het AD.
Om gevaarlijke situaties te voorkomen waarschuwen ook de ANWB en Veilig Verkeer Nederland over het dragen van een winterjas in de auto. “We raden dan ook aan om je jas uit te doen of in ieder geval over de riem te trekken voordat je aan boord gaat. Kinderen moeten ook op deze manier worden vastgemaakt of, nog beter, zonder dikke winterkleding”, aldus Van Tol.
Lees verder onder de advertentie
Lees mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Iedereen kent er wel een: een verwend kind. En niemand van ons vindt verwende kinderen leuk, toch? We willen dus ook zeker niet dat ónze kinderen ineens verwend gedrag gaan vertonen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.