Sinterklaas geeft dit jaar vaker tweedehands cadeau (en dit speelgoed is het populairst)

29.11.2023 11:17
dinosaurus cadeaus kind sinterklaas

Om een kind blij te maken hoeft een cadeau écht niet gloedjenieuw te zijn. Dat weten ook 4 op de 10 hulpsinterklazen. Zij geven dit jaar namelijk een tweedehands cadeau voor sinterklaas. Vooral déze tien speelgoedcadeaus zijn populair.

42 procent van de ouders is van plan om voor pakjesavond een tweedehands cadeau te scoren, 7 procent meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van PanelWizard in opdracht van Marktplaats onder ruim 1000 ouders.

Zak vol tweedehands

Dat de goedheiligman Marktplaats steeds beter weet te vinden, heeft een aantal redenen. Zo vinden ouders dat tweedehands speelgoed prima als nieuw kan worden ervaren, dat de kwaliteit nog goed is en dat kinderen het verschil niet zien tussen nieuw en gebruikt speelgoed. Ouders die vaker kiezen voor het kopen van nieuw speelgoed geven aan dat zij dit doen omdat ze er genoeg geld voor hebben. Andere redenen om voor nieuw te gaan, zijn hygiëne, het idee van het geven van tweedehands speelgoed en schaamte. Zonde, zegt Maaike Veeling van Marktplaats. “Speelgoed gaat veel langer mee dan één kindertijd. Kijk naar speelgoed door de ogen van een kind. Tweedehands doet namelijk geen afbreuk aan het speelplezier van kinderen.”

Lees ook: Effe wat anders: 19x cadeautips voor als je liever geen speelgoed geeft

Populair tweedehands speelgoed

Kinderen kregen vorig jaar gemiddeld acht speelgoedcadeaus van Sinterklaas. Ouders gaven daar ongeveer 76 euro aan uit. Marktplaats ziet een duidelijke voorkeur voor bepaald speelgoed. Op deze producten werd het meest gezocht:

  1. Lego
  2. Barbie
  3. Duplo
  4. Playmobil
  5. Poppenhuis
  6. Stapelstein
  7. Kapla
  8. Ikea keukentje (Duktig)
  9. Connetix
  10. Paw Patrol

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.