Sem (5) is kankervrij en ziet grootste droom uitkomen: trouwen met zijn moeder

25.04.2023 14:42
liefde is over bankrekening nog leuk Beeld: Getty Images

Een jaar geleden sloeg het noodlot toe, toen bij Sem (5) een zeldzame vorm van kanker werd ontdekt. Na een operatie, zestien chemobehandelingen en eindeloze ritjes naar het ziekenhuis is Sem nu weer beter. Het jochie had, behalve genezen, maar één wens: trouwen met zijn moeder.

En die droom kwam afgelopen week uit, met behulp van stichting Make a Wish. De beelden zijn zoeter dan zoet.

Van trouwjurk tot boeket

Wat de vijfjarige Sem het allerliefst wilde? Trouwen met zijn moeder. “Kinderen zeggen vaak tegen ouders: ik wil met je trouwen. Sem ook tegen mij. Toen hij nog ziek was al”, zegt moeder Veronica tegen het AD. “Had-ie een ring gevonden in een speeltuintje en dan riep hij: kijk mama, die hebben we alvast.” Afgelopen week was het zover: op zijn basisschool in Papendrecht, omringd door opa’s, oma’s, familie en vriendjes, stapte Sem in het huwelijksbootje. Geen enkel detail werd over het hoofd gezien, vertelt Veronica. “Ik kreeg een trouwjurk om aan te trekken, Sem een net pakje. Er werd voor make-up gezorgd. Daarna werd ik opgehaald met een auto. Hij gaf me een boeketje. Hij was zo trots toen hij me zag in die jurk. Ja, toen was het janken, brullen.”

Lees ook: Puppy love: ‘Dat onze kinderen later gaan trouwen staat al heel lang vast’

Een topdag

Sem gaf niet alleen het ja-woord, maar werd ook met een limousine naar Dinoworld gebracht, een andere wens van hem. “Hij vond het helemaal stoer. Er was kinderchampagne geregeld. We mochten door een speciale ingang naar binnen. We hebben een topdag gehad.”

De bruiloft komt na een heftig jaar, waarin bij Sem een zeldzame vorm van kanker werd ontdekt en hij een operatie en zestien chemobehandelingen onderging. Extra bijzonder is het daarom dat het gezin nu zijn grootste wens heeft zien uitkomen. “Wij mogen van geluk spreken dat we nu weer verder kunnen met ons leven. Als één ding is bewezen voor mij na dit hele jaar, is dat je gezin het mooiste is wat er is. De rest is bijzaak. Dat vergeet ik nooit meer.”

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.