Paris Hilton strijdt voor pleegkinderen: ‘Ik weet uit ervaring hoeveel schade er wordt aangericht’

27.06.2024 12:28
Beeld: Instagram

Paris heeft woensdag voor een commissie van het Amerikaanse parlement gepleit voor een beter beleid voor kinderen in de pleeg- en jeugdzorg. Zelf had de hotelerfgename vreselijke ervaringen als tiener in een jeugdzorginstelling.

“Deze programma’s beloofden groei, genezing en steun, maar in plaats daarvan mocht ik twee jaar lang niet praten, me vrij bewegen of uit een raam kijken.” Dit zei Paris volgens Amerikaanse media. Paris Hilton moest in haar tienerjaren zelf naar een jeugdzorginstelling. “Ik werd met geweld vastgebonden, door gangen gesleept, uitgekleed en in eenzame opsluiting gegooid.”

Instellingen

Haar ouders werden ‘misleid’ en ‘voorgelogen’ volgens de realityster. “Hoewel ik geen ervaring heb met het pleegzorgsysteem, weet ik uit eigen ervaring hoeveel schade er wordt aangericht als jongeren worden geplaatst in instellingen. Kun je je voorstellen hoe het is voor jongeren die er door de staat zijn geplaatst en niemand hebben die regelmatig bij ze komt kijken?”

“Ik werd met geweld vastgebonden, door gangen gesleept, uitgekleed en in zeldzame opsluiting gegooid”

Kind van het systeem

Paris Hilton wil dat er een betere wetgeving komt. “Als je een kind bent in het systeem, luister dan naar mijn woorden: ik zie je, ik geloof je, ik weet wat je doormaakt en ik zal je niet in de steek laten. Jij bent belangrijk. Jouw toekomst is belangrijk. En je verdient alle kansen om veilig te zijn en ondersteund te worden.”

Bron: RTL Boulevard

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.