Ze heeft het niet makkelijk gehad, maar het heeft haar wel gebracht tot waar ze nu staat: Kim Feenstra vertelt openhartig over haar bewogen jeugd. Ze probeert het een plek te geven, voor zichzelf, maar ook voor haar zoon Brooklyn.
Lees verder onder de advertentie
Kim Feenstra is een geboren moeder. “Ik vond het heerlijk om te moederen over mijn zusje”, vertelt ze in Who’s that girl? op NPO 3. “Als tienermeisje droomde ik ervan om heel jong moeder te worden. Ik wilde het liefst tienermoeder zijn. Ik denk dat het komt omdat ik graag iets wilde hebben wat voor mij tastbaar was om voor te zorgen.”
Dat moederen werd haar deels ook in de schoenen geschoven, tijdens haar turbulente jeugd. “Soms was mijn moeder er een paar dagen niet en dan moest ik voor mijn zusje zorgen. Dat was lastig, want dan kon ik zelf niet naar school gaan”, schrijft ze op Instagram bij de trailer van de aflevering. Het was geen makkelijk tijd. “Een paar blijf van mijn lijf huizen, een tijdelijk en kort pleeggezin en 12 scholen. Opgegroeid zonder vader, met geweld en een ouder die worstelde met verslaving, voelde het leven vaak zwaar en eenzaam.”
Lees verder onder de advertentie
Eigen trauma’s
Nu ze zelf moeder is, snapt ze dat haar ouders worstelden met hun eigen trauma’s. “Daar ben ik nu nog steeds een weg mee aan het vinden maar ik voel wel dat ik weer in mijn eigen autoriteit sta. Mijn verleden heeft me sterker gemaakt, en het heeft me geleerd dat als je wil je altijd sterker terug kan komen en dat je kan helen.”
Lees verder onder de advertentie
Inmiddels is het model al vier jaar zelf moeder van zoon Brooklyn, de belangrijkste kleine jongen in haar leven. “Tienermoeder ben ik nooit geworden. Ik mocht mama worden op mijn 35ste. En dat is mijn grootste blessing ooit.”
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).