Katjing: ‘1268,85 euro aan kinderkleding?!’

06.09.2023 11:42
vrek trouwt big spender kinderbijslag Beeld: Getty Images

Shoppen voor het hele gezin is nooit goedkoop, maar met acht kinderen kan zo’n sessie behoorlijk in de papieren lopen. Zo ook bij de familie Nagelkerke uit Een Huis Vol: die tikt maar liefst 1268,85 euro af om alle kinderen weer in het nieuw te steken. En daar vinden veel kijkers wat van.

Het is nogal een onderneming: met een tienkoppig gezin naar de winkel om een kakelverse garderobe in te slaan. “Het is wel lastig om voor iedereen iets te vinden”, zo vertelt moeder Sophie. Zij blijft bij de jongere kinderen, de oudere kunnen zelf items uit de rekken plukken. Een flinke zoektocht volgt: probeer voor ieder kind maar iets in te vinden. In de juiste maat. Zoon Stan heeft er maar weinig mee. Hij zegt niet veel nodig te hebben “en het duurt nogal lang”.

Beeld: KRO-NCRV – Stijn Ghijsen

De schade

Als iedereen dan eindelijk geslaagd is, wordt duidelijk wat de schade is; 1268,85 euro! Vader Jan vertrekt geen spier. “We hebben de kinderbijslag net gehad hè, dus daarom kunnen we dit doen. Dat is van de week gestort, dus daar kunnen we onze kleding weer van kopen.” De enorme bon rolt uit de kassa en er wordt betaald. “Zo doen we dat altijd!”

“Zo doen we dat altijd!”

Veel kijkers vinden wat van het torenhoge bedrag.

Wat vind jij? Laat het weten op onze socials!

Een Huis Vol is dagelijks om 19.05 uur te zien op NPO 1.