Meer dan de helft van de jongeren is niet blij met familierelatie, blijkt uit onderzoek

15.05.2024 08:00

Vandaag is het Internationale Familiedag, waar de liefde voor onze dierbaren centraal staat. En laat familie nu net een steeds essentiëler deel van onze Nederlandse identiteit vormen.

Graadmeter voor onze identiteit

Vooral bij Gen Z, waar familie naast nationaliteit, werk en hobby’s wordt gepositioneerd als een van de kernaspecten van het leven. Bijna de helft van Gen Z gelooft zelfs dat quality time met familie bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Ondanks deze overtuiging blijkt meer dan de helft (55 procent) van hen niet tevreden te zijn met hun familierelatie.

“Als we familie als belangrijkste graadmeter voor onze identiteit hanteren, maar ondertussen jongeren niet tevreden zijn met hun familierelatie, dan moeten we daar met elkaar verandering in brengen”, zegt René Froger. Daarom slaan de Frogers, als een van de meest karakteristieke Nederlandse families, de handen ineen met het geliefde koekmerk LU om de ‘FamiLU’ dag te introduceren.

Lees ook – We zoeken onze familie minder op dan we zouden willen, en dit is de reden

De befaamde koektrommel

Want wat is een bezoek aan familie zonder een dampende kop koffie of thee en de befaamde koekrommel? Gezien het feit dat driekwart van de Nederlanders, meer dan in enig ander Europees land, sneller toegeeft aan het genieten van lekkernijen in het gezelschap van familie, was de connectie met het koekmerk LU snel gelegd. Aangezien elke familie en ieder familielid uniek is, heeft ook elk lid zijn of haar favoriete koekje. En LU heeft ze allemaal, waardoor het families samenbrengt. Vooral tijdens een FamiLU dag.

Een dag, avond of middag die je volledig naar eigen wens kunt invullen, waar en met wie je maar wilt. Het draait allemaal om het koesteren van familiemomenten, die vaak zeldzaam zijn maar daarom des te waardevoller. De familie Froger hoopt met dit initiatief iedereen aan te sporen om familiemomenten te omarmen.

Lees ook – ‘We leenden 100.000 euro van familie om een huis te kunnen kopen’

Koek en ei

Natasja is dan ook blij met het initiatief: “FamiLU dag kan helemaal zelf ingevuld worden, waar, wanneer en met wie je wilt. Iedere dag kan in feite een FamiLU dag zijn. Het draait vooral om met elkaar magische familiemomenten-en relaties te koesteren”. “Absoluut”, vervolgt René. “Kijk naar ons gezin! We zijn met veel, steeds meer zelfs, en hebben ook nog eens allemaal een sterk eigen karakter. Dat mag en kan, zolang we goed voor elkaar blijven zorgen. Dan is alles koek en ei”.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.