Bijzondere plekken waar vrouwen ooit zijn bevallen

18.01.2024 12:00

In het Gelderse dorp Zelhem is afgelopen nacht een moeder bevallen van haar zoontje, midden op een rotonde. Samen met haar man en moeder was ze op weg naar het ziekenhuis, maar de kleine Ties kon  niet wachten en besloot ter wereld te komen voordat ze hun bestemming bereikten. Ties kwam gezond ter wereld, evenals deze baby’s die op andere opmerkelijke plekken zijn geboren.

In een supermarkt

Een Canadese vrouw deed nietsvermoedend boodschappen toen ze plotseling hevige buikpijn kreeg. Enkele minuten later werd haar zoon geboren. Opmerkelijk detail: ze wist niet dat ze zwanger was en ontving als beloning een jaar lang gratis luiers.

In een boom

Tijdens de hevige overstromingen van 2000 in Mozambique moest een vrouw noodgedwongen in een boom bevallen terwijl ze schuilde. Gelukkig spotte een traumahelikopter haar op tijd, zodat een arts haar kon bijstaan.

In de Thalys

Aan boord van de Thalys van Parijs naar Brussel mochten twee artsen en twee verpleegkundigen die in de trein zaten plotseling aan het werk. De conducteur meldde dat er een vrouw aan het bevallen was, en het kleine meisje mag haar leven lang gratis met de Thalys reizen.

In een limo

Stel je voor: bevallen in een luxe limousine met een minibar naast je. Dit overkwam een vrouw direct na haar bruiloft, nog in haar trouwjurk, met haar kersverse man en bruidsmeisjes als gezelschap.

In een lift

Soms denk je veilig in het ziekenhuis te zijn, maar dan komt er toch een onverwachte wending. Een vrouw in een ziekenhuis in Washington kwam vast te zitten in de lift, gelukkig met een arts als medepassagier. De vader klom uiteindelijk via de liftschacht om de navelstreng door te knippen.

In een drive-in bios

Ouders in spe dachten nog snel een filmpje te pakken voordat de baby kwam, maar de kleine spruit dacht er anders over. Hij werd geboren na de pauze van een film bij een drive-in bioscoopevenement in onze hoofdstad.

Op de parkeerplaats van een stripclub

Een Texaanse vrouw kon haar baby niet langer binnenhouden op weg naar het ziekenhuis. Haar man stopte noodgedwongen op de parkeerplaats van een stripclub om zijn vrouw te assisteren bij de bevalling.

In het vliegtuig

Hoewel reizen tijdens de laatste maanden van de zwangerschap niet wordt aanbevolen, zijn er toch enkele ‘vliegtuigbaby’s’. Zo werd er een baby geboren op een vlucht van Singapore naar Myanmar en kreeg de terugvlucht als kraamcadeau.

Lees ook – ‘Thuis bevallen of in het ziekenhuis: wat is goedkoper?’

In de bus

In Breda beviel een vrouw in de bus, slechts twintig seconden nadat de chauffeur deze aan de kant had gezet. De navelstreng werd afgebonden met een schoenveter.

In het zwembad

Terwijl haar dochter zwemles had, beviel een moeder in de cafetaria. De verloskundige arriveerde net op tijd, en als herinnering aan deze bijzondere plek mag baby Jack zijn hele leven lang gratis zwemmen in het zwembad.

Bron: RTL Nieuws

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.