Wie al rode vlekken in z’n nek krijgt bij het woord ‘kinderverjaardag’, kan Jet van Nieuwkerk op haar blote knietjes danken. Zij zorgt ervoor dat de grootste stressfactor getackeld is, namelijk de traktaties. Plaatjes om te zien, niet moeilijk om te maken en ook nog eens niet te versmaden.
Lees verder onder de advertentie
De kokosmakroon is een van mijn eigen favorieten. Hij is zo makkelijk te maken, maar toch wel speciaal en ik houd gewoon ontzettend veel van kokos. Voor dit recept heb je hoop ik de puf om even langs de toko te fietsen, want dan krijg je pas een wereldeffect. De makronen worden echt groener dan groen dankzij het pandanextract dat je daar kunt kopen. Echte monsterkoekjes! Verzin er een grappig verhaal bij. Zónder pandan zijn ze trouwens even lekker.
Lees verder onder de advertentie
Dit heb je nodig
Voor 10 kokosmakronen
150 g geraspte kokos
2 eiwitten, losgeklopt
1 biologische limoen, geraspt en uitgeperst
100 g suiker of appelmoes
1 el pandanextract (te koop bij de toko)
Eventueel 50 g pure chocolade, in stukjes
Bakpapier
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom, vorm 10 bolletjes en druk iets plat op de bakplaat.
Bak de monstermakronen 20 minuten af in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie of op laag vermogen in de magnetron.
Versier de monstermakronen met chocolade.
Dit recept komt uit het boek OP! Traktaties van Jet van Nieuwkerk. Dit recept stond eerder in Kek Mama Special 3 Modern (Happy) Family.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).