Op kindermenu’s vind je vaak van alles met de letter P: pizza, patat en pannenkoeken met poedersuiker. Ook kipnuggets en frikandellen horen er thuis. Kan dat niet wat gezonder? Zou wel moeten, vinden steeds meer horecazaken.
Lees verder onder de advertentie
Kindermenu’s mogen gezonder
In de gemeenten Nissewaard en Voorne aan Zee zijn ze er al mee begonnen: horecazaken voegen massaal gezonde alternatieven aan hun kindermenu toe. Editie NL sprak met kinderdiëtist Olga Benjamin. Zij juicht het initiatief toe: “Het is goed om te beseffen dat kinderen echt weleens iets ongezonds mogen, maar we zien liever dat ze alles kunnen proeven in plaats van elke keer hetzelfde kindermenu voorgeschoteld te krijgen. Dat maakt gezond kiezen heel moeilijk, zelfs al wil je het.”
Lees verder onder de advertentie
Niet alle ouders zijn enthousiast
Toch wordt het initiatief niet door iedereen enthousiast ontvangen, zo blijkt uit de reacties op het nieuwsbericht. “Het is aan ouders om dit te beslissen, niet aan de restaurants. Stop met die bemoeienis”, wordt er geschreven. “Ik heb liever dat mijn kind blij wordt van het eten, dan dat eeuwige ‘dit lust ik niet’, daar wordt het uiteten gaan niet gezelliger op”, schrijft een ander. Ook wordt het initiatief ‘betutteling’ genoemd.
Lees verder onder de advertentie
Halve porties
Maar er zijn ook ouders die wel blij zijn: “Mee eens, ik vind het jammer als er alleen maar frikandellen en pannenkoeken op de kaart staan.” Wel wordt er door sommige ouders een kanttekening geplaatst: “Als het maar niet drie keer zo duur wordt.” Ook vraagt een ouder zich af waarom we niet gewoon halve porties van de gerechten op de kaart kunnen bestellen voor onze kinderen: “Die optie zie je zelden.”
Lees verder onder de advertentie
Eerder onderzoek
Vorig jaar bleek al uit onderzoek van JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) dat 74% van de (groot)ouders niet tevreden is over het huidig aanbod op het kindermenu. Wat de ouders graag zouden willen? Meer variatie, meer verse ingrediënten, zo min mogelijk zout, geen toegevoegde suikers, minimaal 100 gram groenten en minder frituur. 69% geeft aan de keuze voor een eetgelegenheid te baseren op de gezonde opties op het kindermenu.
Drie leuke zonen, een huis aan de Loosdrechtse Plassen en allebei een goedlopende carrière: het leven van Kim Kötter en Jaap Reesema lijkt het perfecte plaatje. “Mensen zien alleen dat alles klopt, maar dat is omdat wij keihard werken.”
Als haar dochter model wil worden, denkt Malou een buitenkansje te hebben als een bekende van de tennisclub aanbiedt om voor een prikkie foto’s te maken. Maar wat aantreft in de ‘studio’ van ‘de fotograaf’ tart elke verwachting…
Het zou een magische vakantie op een Disney-cruiseschip op zee worden. Een cruise vol glitters, Mickey Mouse en zonsondergangen. Maar voor één gezin werd het een moment om nooit te vergeten. En niet om de reden die ze hadden gehoopt.
Ze had zo’n zin in haar welverdiende vakantie met haar gezin. Niet te ver weg, met de auto naar de camping in Frankrijk. Karlijn had alles tot in de puntjes voorbereid en iedereen was er klaar voor. De aankomst op hun vakantiebestemming verliep ietsje anders. Ze kregen ongewenst bezoek van een nest vliegende mieren.
Samen onder de dekens kruipen, de dag nabespreken en lekker dicht tegen elkaar aan in slaap vallen: jarenlang hét romantische ideaalbeeld van samenwonen. Maar uit recent onderzoek blijkt dat de realiteit voor veel stellen anders is. Sterker nog: apart slapen is helemaal geen taboe meer. En dat is misschien wel beter voor je nachtrust én […]