Stiekem zwanger: ‘Het komt vast goed zodra mijn man ziet dat het een meisje is, dacht ik’

28.06.2024 17:36
stiekem zwanger werking pil meisje Bron: Unsplash

Elle (35) was blij met haar twee jongens, maar wilde ook dolgraag nog een dochter. Haar man telde zijn zegeningen met zijn twee gezonde zonen van vijf en drie, en vertrouwde blindelings op de werking van de pil. Die Elle allang door de wc had gespoeld.

“Daar stond ik, zwaaiend met de zwangerschapstest. ‘Je bent wát?’ zei mijn man. ‘Je was toch aan de pil?’ Ik stamelde iets over griep en antibiotica en dat geen pil daartegen bestand is en hoopte maar dat hij me geloofde. Dat deed hij – precies drie seconden. Want toen vroeg hij achterdochtig: ‘Weet je zeker dat dit een ongelukje is?’

‘Risico van het spelletje’

We waren al bijna tien jaar samen, hij kende me van haver tot gort en wist natuurlijk dondersgoed hoe het zat. Komt wel goed zodra hij ziet dat het een meisje is, dacht ik. Maar tijdens de twintigwekenecho verschenen pontifcaal twee balletjes op het scherm: wéér een jongen. Ik kon mijn teleurstelling nauwelijks verbergen. ‘Risico van het spelletje’, reageerde mijn man zuur, maar goddank huppelde hij de rest van mijn zwangerschap als een blij ei door het babywarenhuis.

Twee jaar verder

Inmiddels zijn we dik twee jaar verder. Ik heb het er maar druk mee. Mijn man werkt lange dagen, ik ben fulltime thuis. Onze jongste is een cadeautje, maar als je al twee jongens op de basisschool hebt, is het best lastig rekening te houden met middagslaapjes. Bovendien zit hij midden in de peuterpuberteit en is hij nog lang niet zindelijk.

De relatie met mijn man heeft wonder boven wonder niet geleden onder mijn eenmansactie; ik ben uiteindelijk degene die op de blaren zit. Mijn man voelt zich een hele kerel met drie zonen en heeft alleen de lusten – nou ja, behalve financieel dan.

Over twee jaar gaat mijn jongste naar de basisschool, en heb ik mijn leven weer een beetje terug. Een vierde komt er niet. Mijn man verkondigde vorige maand doodleuk: ‘O schat, houd volgende week woensdag even vrij, want dan zetten ze een knip bij me. Werkt stukken beter bij antibiotica.’”

Dit verhaal heeft eerder in Kek Mama gestaan.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.