‘Na twee zoons raakte ik zwanger van de derde, die meteen ook een vierde bleek’

11.09.2022 14:42
wat er door je heen gaat als je tweeling krijgt Beeld: Shutterstock

Ze lijken net een duo uit een stripboek en laten elkaar geen moment alleen. Deze meerlingen zijn onafscheidelijk.

Mariëlle (45): “Na twee zonen (13 en 11), raakte ik als verrassing zwanger van de derde, die meteen ook een vierde bleek. Lucas en Thomas (8) lijken wel een duo uit een stripboek: ze zijn onafscheidelijk. Waar de een gaat, gaat de ander.

Eeuwige uitsmijter

Toch leidt het weleens tot loyaliteitsconflicten bij anderen. Wanneer een klasgenoot alleen Thomas wil uitnodigen op een verjaardagsfeestje bijvoorbeeld, terwijl Lucas zelden gevraagd wordt. Hebben ze zelf geen problemen mee: ’s avonds kruipen ze even dol op elkaar in hun stapelbed. Waarop Lucas er zijn eeuwige uitsmijter ingooit: ‘Neem jij de meeste vrienden maar, later ga ik er tóch met alle vrouwen vandoor.’”

Lees ook – De juf: ‘Dit is waarom ik besloot om een tweeling in aparte klassen te plaatsen’ >

Onze baby

Antje (35): “Best druk ja, een drieling van 4. Al zouden Romy en Lisa zo de oudere zussen kunnen zijn van hun broer Nick, want ze behandelen hem als hun baby. Dat laat hij zich rustig aanleunen. Ben ik éven in mijn slaapkamer, hebben ze hem in zijn kamer aangekleed in luierbroekjes, jurk en een hydrofielluier op zijn hoofd. ‘Hij is toch geen babypop?’ zeg ik dan. ‘Neehee,’ krijg ik dan, ‘hij is onze báby.’ Dat wordt wat als ze pubers zijn; met zulke betuttelende zussen leert-ie nooit zelfstandig een ei bakken.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.