Single moeders over daten: ‘Ik verdween met de wel heel erg leuke tennisjuf’

18.10.2022 10:30
stoppen tennis Beeld: Shutterstock

Met de vlinders in je buik gebeuren er soms wel eens wat blunders waar je maar het beste om kunt lachen.

Shelly (29), moeder van Nio (6):

“Nio was echt een cadeautje. Mijn ex-vriendin was zwanger toen we een relatie kregen. Vanaf dag één voelde hij als mijn kind. Ik hechtte meer aan hem dan aan zijn moeder, bleek snel; onze relatie liep na een jaar al stuk.

Tennis

Nio is nog altijd om het weekend bij me. Dat vindt hij een feest, want hij deelt mijn passie voor tennis. En zo kwam het dat hij tijdens een jeugdtoernooi zorgeloos op de baan speelde, terwijl ik met de wel heel erg leuke tennisjuf in de keuken verdween.

“Ik kon wel door de grond zakken”

Het was net tijd voor de eerste prijsuitreikingen toen Nio de kantine in kwam en me niet kon vinden. ‘Je moeder staat te bekken tussen de bitterballen!’ schreeuwde een ouder lid van de club, precies op het moment dat ik de kantine binnenstapte.

Ik kon wel door de grond zakken, maar Nio redde de dag, en zei, zonder zich te realiseren hoe treffend het was: ‘En daarom zijn haar ballen de beste.’ De tennisjuf is overigens nog steeds mijn verkering.”

Lees ook – ‘Mijn date en ik werden om vier uur ’s nachts betrapt door mijn zoontje’ >

Een nieuwe vader

Maryanne (35), moeder van Louis (6):

“Lente, een terras in de stad. Na een middag shoppen bestelden Louis en ik voldaan twee glazen huisgemaakte ijsthee. ‘Jij hebt wel mazzel,’ sprak de ober tegen Louis, ‘met zo’n mooi dame op stap.’ Louis vertrok geen spier, nam een slok van zijn drankje, en zei: ‘Ze is gewoon mijn moeder, en ik heb al een vader, máár: ze zoekt een nieuwe.’”

Dit artikel staat in Kek Mama 09-2022.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kek Mama (@kekmamamagazine)