‘De meeste mensen hebben met één persoon een relatie, wij vullen ons leven anders in’

28.09.2023 05:58
meer dan een relatie open zoveel liefde l2

Josien (33) is negentien jaar samen met Stephan (37), met wie ze twee zoons heeft (11 en 9). Sinds drie jaar heeft ze ook een relatie met Andrés (43). Ze datet daarnaast met zowel mannen als vrouwen. Josien is holistisch ademcoach.

“Zes jaar geleden keek ik met Stephan naar een documentaire van Sophie Hilbrand over het hebben van meerdere liefdes. We keken elkaar aan en wisten: deze manier van leven is ons op het lijf geschreven.

Op een rustig tempo zijn we gaan ontdekken hoe het is om ook met anderen te daten. Ik vind het heerlijk om te flirten en voor mij is het heel logisch dat je met meerdere mensen kunt klikken. Andrés kwam ik drie jaar geleden tijdens het salsadansen tegen en al snel waren we serieus aan het daten.

Open relatie

Stephan kreeg in die periode ook een relatie met een andere vrouw. Ik vind het fijn dat er nog iemand is die zoveel van Stephan houdt. Af en toe kletsen zijn vriendin en ik samen over de liefde, onze kinderen en ja, ook over Stephan.

Een open relatie hebben betekent niet dat ik alles maar kan doen waar ik zin in heb. Ik wil ook rekening houden met de gevoelens van Stephan en Andrés. Het is soms ook gewoon heel spannend als je liefde op pad gaat met een leuke man of vrouw.

“Af en toe kletsen zijn andere vriendin en ik samen over de liefde.”

Zo ging Andrés een avond op stap met een vrouw die ik prachtig vond. Toen moest ik echt wel even slikken. Zij heeft geen kinderen, ik wel. Vindt Andrés mijn lijf dat twee kinderen heeft gebaard dan wel echt mooi? We praten veel over dit soort onzekerheden en onze angsten. Dat gaat ook weleens gepaard met tranen, maar toch komen we er altijd weer uit.

Lees ook – Mama heeft meer dan één relatie: ‘Voor mijn dochter was de nieuwe situatie wel even wennen’ >

Vrijheid, liefde en verbinding

Toen onze andere relaties serieus waren geworden, hebben Stephan en ik onze jongens verteld dat de meeste mensen met één persoon een relatie hebben, maar dat wij ons leven anders invullen.

Voor mij is er niets belangrijker dan vrijheid, liefde en verbinding en dat geef ik ze graag mee. Ze zijn zich ervan bewust dat we anders zijn en dat anderen onze keuzes niet altijd begrijpen, maar trekken zich er gelukkig weinig van aan. Ze zijn dol op Andrés en de vriendin van Stephan en vragen geregeld wanneer ze weer langskomen.

Andrés is helemaal opgenomen in ons gezin. Mijn moeder en hij spelen samen Wordfeud, met Stephan kijkt hij Formule 1 en de kinderen stoeien wat af met hem. Het voelt alsof ik een gezin heb met vijf personen, ook al wonen we niet met elkaar in één huis.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.