klimduinen kind
Beeld: Unsplash

Om lekker te stoeien in het zand hoef je niet per se naar de Nederlandse kust. Ooit gedacht aan een leuke klimduin? Even zwoegen en daarna lekker naar beneden rollen. Dat je daarna onder het zand zit, mag de pret niet drukken.

Wij zetten een paar leuke klimduinen voor kinderen op een rij.
 

Article continues after the ad

1. Klimduin – Schoorl

Met z’n 51 meter is dit de hoogste zandberg van Nederland die je kunt beklimmen. Je vindt ‘m in het centrum van Schoorl in Noord-Holland. Eenmaal boven loop je de duinen en bossen verder in. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon beneden een terrasje pakken, terwijl je kind naar boven klautert. Aan de top maakt hij toch rechtsomkeert en rent hij zo hard als-ie kan weer naar beneden.
 

Lees ook:
15x de leukste buitenspeeltuinen in Nederland >


2. De Blinkert - Overveen

Deze klimduin vind je ten westen van Haarlem. Hij is niet heel hoog, 10 meter, maar wel behoorlijk steil. Door het mulle zand is het een flinke klim om aan de top te komen. Als je kind een paar keer naar boven is geklauterd en naar beneden gegleden, is het tijd voor een lekkere pannenkoek bij het nabijgelegen restaurant Kraantje Lek.
 

3. De Loonse en Drunense Duinen – Brabant

In dit nationale park op een half uurtje rijden van Breda vind je zand, zand en nog eens zand. Er zijn verschillende wandroutes die je kunt volgen en onderweg kom je verschillende kleine zandduinen tegen. Neem een kleed en lekkere picknickmand mee, geef de kinderen schepjes en een voetbal en ze kunnen zich uren vermaken.
 

 

Meer tips voor leuke uitjes met kinderen?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >