Mama heeft meer dan één relatie: ‘Voor mijn dochter was de nieuwe situatie wel even wennen’

25.09.2023 12:45
meer dan een relatie open relatie zoveel liefde Beeld: Getty Images

Marije (38) is zeventien jaar samen met haar man Hugo (41) en heeft sinds twee jaar ook een relatie met haar beste vriendin Marieke (37). Ze is moeder van twee kinderen (14 en 9) en fotograaf.

“Toen Marieke en ik allebei een moeilijke periode doormaakten, werd onze vriendschap steeds intenser. Ik werd verliefd op haar, maar wilde mijn huwelijk niet in gevaar brengen. Ik drukte mijn gevoelens voor haar weg. Tot het moment dat Marieke me vertelde dat ze gevoelens voor me had en ik mijn gevoel niet langer kon negeren.

Een dag later heb ik Hugo verteld hoe de vlag er bijhing. Ik had me erop voorbereid dat hij zou zeggen: je kiest of voor mij of voor haar. In plaats daarvan stelde hij voor om met z’n drieën om de tafel te gaan zitten. Dat was superspannend. We hebben de hele avond met elkaar gepraat en besloten uiteindelijk om de relatie tussen Marieke en mij een kans te geven.

Verbonden

Wat was ik opgelucht. Ik was ontzettend verliefd op Marieke, maar tegelijkertijd hield ik zielsveel van Hugo omdat hij me ruimte gaf. Hugo en Marieke hebben inmiddels een hechte, platonische vriendschap met elkaar. Met z’n drieën zijn we ontzettend sterk. Hugo en ik daten niet met andere mensen, Marieke doet dat weleens. Als ze terugkomt van een date deelt ze al haar verhalen. Fijn vind ik dat, samen overal over kunnen praten is echt onze kracht.

In mijn relatie met Hugo is nieuwe energie gaan stromen. Was het voorheen samen kabbelen en elkaar voor lief nemen, nu zijn we meer dan ooit verbonden. Ik denk dat de kans groot is in een monogame relatie dat je op een gegeven moment in een sleur beland. Daar hebben Hugo en ik geen last van. We zijn elke week een paar dagen niet bij elkaar en dan is het heerlijk om weer bij hem in bed te kruipen.

Lees ook – Polyamorie: ‘Papa is ook verliefd op iemand anders en dat is oké’ >

Samen

Vooral voor mijn oudste dochter was de nieuwe situatie wel even wennen. Ze was bang dat Hugo en ik zouden gaan scheiden en vond het lastig dat ik ook tijd doorbracht bij Marieke. Ik heb haar uitgelegd dat we niet minder van elkaar houden, maar juist meer. Net als dat ik ook van allebei mijn kinderen heel veel hou.

“Ik heb mijn dochter uitgelegd dat we juist meer van elkaar houden.”

Inmiddels hebben alle twee de meiden een hechte band met Marieke en haar kinderen. Onze jongsten zijn even oud en echt sister-BFF’s, zoals ze het zelf zo mooi zeggen. We hebben een gezamenlijke seizoensplek op een camping, waar we graag in alle samenstellingen zijn. Wel zorgen we ervoor dat we er regelmatig ook echt met z’n vieren zijn; Hugo, ik en de kinderen. Dat zijn weekenden waarin we lekker samen een spelletje doen, uitgebreider koken en heel bewust met z’n vieren genieten.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.