Sofian en Can hebben een open huwelijk: ‘Als hij het maar veilig doet’

14.10.2021 11:31
open huwelijk als hij maar veilig doet en thuis komt Beeld: Shutterstock

Er zijn van die relaties waarvan je als buitenstaander niks begrijpt. Sofian (34) en Can hebben een open huwelijk. Hun zoon is 5.

“Mijn vriendinnen waren bezorgd: ‘Doe het niet Sofian, deze man heb je nooit voor jezelf.’ Nou, toevallig hoefde dat voor mij ook niet, ik zat niet voor niets op een datingsite voor vreemdgangers. Wat we allebei niet hadden voorzien: we werden stapelverliefd. We verbraken onze relaties en besloten samen verder te gaan. ‘Je kunt niet van me verlangen dat ik je seksueel trouw blijf,’ zei hij, ‘maar je bent de enige vrouw van wie ik hou.’ Ik vond het wel een vrij gevoel dat ik niet de rest van mijn leven vast zat aan seks met dezelfde man. En dat ik daar niet stiekem over hoefde te doen.
 

De enige afspraak

Soms stuur ik Can op jacht. Dan giert de testosteron door zijn lijf terwijl ik snak naar een avond met thee op de bank. ‘Ga maar,’ zeg ik dan, ‘ik zie je morgenochtend wel.’ De enige afspraak die we hebben is dat hij het veilig doet, van mijn vriendinnen afblijft en niet liegt als ik ergens naar vraag. Maar meestal vind ik het niet belangrijk waar hij is geweest. Als hij maar thuiskomt.
 

Prima oplossing

Ik heb het wel geprobeerd hoor, seks met andere mannen. Maar bij de eerste kus dacht ik al: dit wil ik helemaal niet, ik wil Can. Ik heb gewoon veel minder lust dan hij. Dan is dit toch een prima oplossing? Hij hoeft niet vreemd te gaan, zoals in zijn vorige relatie. We houden van elkaar en ik vertrouw hem blind.

Soms spreken we af met een ander stel en vrijen we met z’n vieren. Daar zijn een paar mooi vriendschappen uit ontstaan, maar ik zal nooit alleen met de man van zo’n stel afspreken, of hij met de vrouw. Can is heus niet wekelijks in de weer met andere vrouwen; hij springt zo eens in de twee maanden uit de band. De rest van de tijd vrijen we samen, ons seksleven is gevarieerd en lief.
 

Lees ook
Marjolijn (43) heeft een tantrische open relatie: ‘Een vrijpartij duurt bij ons zo drie uur’ >

 

Gek genoeg voelde het prima

Tijdens mijn zwangerschap en het eerste halfjaar daarna had Can totaal geen behoefte aan anderen. Dat kwam goed uit: ik trok het ook niet in die periode, ik had hem nodig als vader van mijn kind. Toen Mick een maand of zeven was, was Can niet meer te houden. Ik dacht: als ik hem nu niet laat gaan, doet hij het stiekem. Gek genoeg voelde het prima toen hij die avond op pad ging.
 

Voor ons werkt dit

Ik wil Mick meegeven dat seks iets is wat je bij voorkeur deelt met één speciaal iemand in je leven. Geen kind wil weten van de uitspattingen van zijn ouders. Voor ons werkt dit, maar ik realiseer me dat het gros van de stellen hier niks van snapt. En dat is prima; alleen de vrienden met wie we vrijen weten ervan. Mocht Mick er later dezelfde vrije ideeën over seks op nahouden als wij, heeft hij onze zegen. We weten hoe fijn dat kan zijn.”
 

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook en Instagram.