topstory recept avocado fries
Foodstyling: Mitchell van Voorbergen

Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: deze snack hoef je zeker niet te laten staan. Ze zien er op en top uit en zijn, als extra bonus, ook nog eens vetarm en vega.

Voor 2-4 porties | bereidingstijd 25 minuten
 

Nodig

Fries:

  • 2 grote (net rijpe) avocado’s
  • 50 g speltbloem
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 75 g panko (Japans paneermeel)
  • 1 ei
  • peper en zout
  • olijfolie om in te bakken

Dip:

  • 4 el cream cheese light
  • 1 el mayonaise light
  • ½ tl cayennepeper
  • ½ tl gemalen komijn 
  • 1 limoen, rasp en sap
  • peper en zout
  • 5 g koriander
     

Zo maak je het

  1. Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in de lengte in repen van circa 8 mm dik.
     
  2. Meng de speltbloem met de cayennepeper, komijn en het knoflookpoeder en strooi dit mengsel op een plat bord. Strooi op een ander plat bord de panko en klop in een diep bord het ei los.
     
  3. Wentel de avocadorepen eerst door de bloem, haal ze dan door het ei en tot slot door de panko.
     
  4. Bestrooi met flink wat peper en zout.
     
  5. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak de avocado fries 5 minuten, keer ze halverwege. Laat de fries uitlekken op keukenpapier.
     
  6. Roer voor de dip de cream cheese, mayonaise, cayennepeper, komijn, het limoensap en de -rasp, en een snuf peper en zout door elkaar.
     
  7. Snijd de koriander grof en strooi hem over de dip en avocado fries.
     

Bewust eten wil heus niet zeggen dat je jezelf alles moet ontzeggen, vindt Carolina van platform Foodie-ness. Haar verantwoorde recepten zijn stuk voor stuk zalig. Lekker gelukkig, € 24,99 Kosmos

Article continues after the ad

 

 

Meer inspiratie voor in de keuken? Elke zaterdag komt er een nieuw recept op KekMama.nl of bekijk hier de eerdere recepten.