Mijn zesjarige zei: ‘Dan moet je zo veel mogelijk slechteriken doodschieten en killen’

06.12.2022 12:46
videogames kinderen zoveel gamen als ze willen Beeld: Shutterstock

Wanneer je kind van zes het ineens over videogames heeft waar nog zeker 10 verjaardagen extra voor nodig zijn, slik je even.

Tanja (33), moeder van Luca (6):

“Op de zestiende verjaardag van mijn neef kwam het gesprek op videogames. Namen als Call of duty en Apex legends vlogen over tafel en mijn zus vertelde bezorgd hoe agressief die spellen waren. Het zei mij niks. We hebben thuis alleen een Switch waarmee je Mario Kart kan spelen.

Lees ook – ‘Zolang mijn kinderen naar school gaan, sporten en buitenspelen, zie ik geen kwaad in even gamen’ >

Slechteriken killen

Ik bedacht net hoe fijn het was dat zulke games nog een ver-van-mijn-bedshow zijn, toen ik mijn zesjarige hoorde zeggen: ‘O ja, die zijn vet man, dan moet je zo veel mogelijk slechteriken doodschieten en killen.’ Ik verslikte me in mijn rosé. Hoe wist hij dat?

“Als ik dacht dat hij lekker voetbalde, speelden ze op de Playstation van Mats’ grote broer”

Bleek dat Luca zulke games speelde bij zijn goede vriend Mats. Als ik dacht dat hij lekker voetbalde en op de trampoline sprong, speelden ze op de Playstation van Mats’ grote broer. Mats’ moeder begreep niet waar ik me druk om maakte: ‘Ach, dat gamen houd je toch niet tegen’, zei ze laconiek. Nou, ik had het prettiger gevonden als ze dat even met mij had overlegd. Voortaan speelt Mats bij ons.”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.