‘Zolang mijn kinderen naar school gaan, sporten en buitenspelen, zie ik geen kwaad in even gamen’

08.07.2022 14:53
dilemma kinderen gamen Beeld: Shutterstock

Tuurlijk is er weleens gedoe over schermpjes, maar de meeste moeders zijn stiekem ook dolblij dat die dingen bestaan. Zo ook Fatima (34), moeder van Senne (6) en Samira (2).

“Mijn ouders hadden vroeger de tv altijd aan en schermtijd bestond niet, al scheelde het dat er geen smartphones of tablets waren. Senne is al sinds zijn tweede mateloos gefascineerd door alles wat tot elektronische gadgets behoort; van onze telefoons en laptops tot de lampjes op de oven en vaatwasser.

Schermtijd

Ik heb nooit een duidelijke grens gesteld aan hoelang hij mag kijken naar schermen. Hij ging hele dagen naar het kinderdagverblijf en later naar school, speelt sinds zijn vierde dagelijks met vriendjes; zoveel tijd houdt hij niet over voor Paw patrol of dierenfilmpjes.

Op vrijdag spelen mijn man en hij altijd een potje Fifa op de Xbox. Als Senne dat doordeweeks ook eens wil met een vriendje, vind ik dat prima. Ik ben soms allang blij dat ik mijn handen even vrij heb voor Samira. Die toont geen enkele interesse in mijn telefoon en kijkt hooguit eens een kwartiertje met haar broer mee naar de tv.

Lees ook – ‘Dit is waarom gamen heus niet alleen maar slecht is voor kinderen’ >

Even gamen

Ik weet niet of ik de regels ooit aanscherp. Als het de spuigaten uitloopt, misschien, maar wanneer is dat? Zolang ze doordeweeks naar school en opvang gaan, in het weekend sporten en ook nog buitenspelen, zie ik geen kwaad in even chillen. Er bestaan nog hartstikke veel educatieve filmpjes ook; dankzij Minecraft spreken de tienjarige kinderen van mijn zus vloeiend Engels.”

Dit artikel staat in Kek Mama 07-2022.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.