‘Dit zijn de favoriete Nintendo Switch-spellen van mijn kinderen’

12.06.2021 14:02
nintendo switch spellen

Van speeltuinen en voorleesboeken tot kindvriendelijke restaurants: elke week deelt een moeder van de Kek Mama-redactie haar favoriete tips. Dit keer: de favoriete Nintendo Switch-spellen van de kinderen van hoofdredacteur Jannine Berkelaar.

Een Nintendo Switch stond al heel lang op het verlanglijstje van Elin (8) en Mats (6). Niet bepaald goedkoop, maar door er een gezamenlijk spaarproject van te maken – en wat sponsoring van ons – hebben ze het uiteindelijk gered. De spaarpotten werden bij elkaar gelegd, oud speelgoed werd verkocht en voor kleine bedragen deden ze klusjes. We leerden de kinderen op deze manier: sparen met een doel is leuk. Heb je een Nintendo Switch of wil je er een aanschaffen? Dan heb ik wat tips voor je.

Allereerst: vergeet de extra controllers niet. Want hoe leuk is het dat de hele familie mee kan doen? Ook is de Switch ideaal om mee te nemen naar een vriendje. Zorg daarom voor een goede beschermhoes of case. Verder zijn onderstaande spellen bij ons thuis een schot in de roos.

 

Mario Kart

Dit is de familiefavoriet. We krijgen er geen genoeg van om tegen elkaar te racen. Alleen al het uitzoeken van het juiste poppetje – hallo gouden Mario – met bijbehorende kart is een feestje. De werelden zijn fantastisch mooi en je speelt het dus echt samen. 

Ja, dit spel wil ik

 

Mario Party

Dit spel staat bovenaan de verlanglijst van mijn kinderen. En ik snap het. Het spel bestaat uit 80 minigames. Het is laagdrempelig waardoor het ook leuk is voor vriendjes en vriendinnetjes die nog niet zo ervaren zijn met de Switch.

Stop ‘m in je mandje

 

Lees ook
5x voor onderweg: de leukste draagbare spelcomputers >

 

Balan Wonderworld

Kijk je ogen uit en geef je oren de kost in deze supermooie game gemaakt in samenwerking met beeldend kunstenaars en componisten. Te mooi om alleen aan je kinderen over te laten. Ren door doolhofachtige werelden met te lieve wollige beestjes in je kielzog. Het uiteindelijke doel? Het hart herstellen van gekwelde zielen.

Bestellen? Dat kan hier

 

Just Dance

Hoe mooi is het dat je kinderen gamen en bewegen tegelijk? Just Dance is niet alleen een hit bij Elin, ook Mats danst graag een potje mee. En soms ‘speel’ ik het als de kinderen op bed leggen als een soort workout.

Ik wil dansen

 

Ringfit

Met de ringfit en het spel Ring Fit Adventure kun je pas echt fitnessen met de switch. Je gebruikt je hele lichaam om de game te besturen. Je kunt zelfs kiezen welke spiergroepen je wil trainen.

Doe mij dit spel maar

 

En nog een laatste cadeautip voor iemand met een Switch: een cadeaukaart. Een game aanschaffen is vaak een flinke investering, dus op deze manier help je een kind een stukje op weg.

 

Meer Editor’s Favorites? Elke zaterdag publiceren we een nieuwe lijst met tips.