Speelvriendinnetje heeft hoofdluis: ‘Ik was direct in alle staten’

18.12.2022 12:03
krabben hoofdluis Beeld: Getty Images

Hartstikke leuk, van die playdates. Tot bekend wordt dat ze nog meer nieuwe ‘vriendjes’ mee hadden kunnen nemen.

Jeanette (36): “Er kwam een kind bij Lieke (7) spelen dat ik nog niet eerder had gezien. Ze zat nog niet zo lang bij ons op school en onze dochter vond haar wel grappig. Ze verdwenen direct na binnenkomst met z’n tweetjes naar boven om met zo ongeveer alle knuffels en al het beddengoed dat Lieke heeft een tent te bouwen.

Lees ook – Zo behandel je hoofdluis bij je kinderen >

Meelifters

Uren zaten ze daar met z’n tweetjes te giebelen, tot de moeder van het meisje haar dochter kwam ophalen. Ze kwam heel vriendelijk op mij over. ‘Heb je Sophie nog zien krabben?’ vroeg ze. Ik keek haar vragend aan. ‘Op haar hoofd’, verduidelijkte ze. ‘We komen maar niet van die verrekte hoofdluis af.’

“Als ik het erover heb krijg ik weer jeuk”

Ik was direct in alle staten. Hoofdluis? Hoezo laat je een kind met hoofdluis bij een ander kind spelen? Ik werd best boos en ben nog geen minuut na haar vertrek in de auto gesprongen voor luizenshampoo. Die avond heb ik Liekes haar in de shampoo gezet en al het beddengoed en alle knuffels gewassen, better safe than sorry. We hebben geen luis gezien trouwens, maar als ik het erover heb krijg ik weer jeuk.”

Dit artikel staat in Kek Mama 11-2022.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.