Zó ga je luizen te lijf

26.10.2020 09:12
zo ga je hoofdluis te lijf Beeld: Shutterstock

Bah, je kind heeft (weer) luizen. Zit je (letterlijk) met je handen in z’n haar over hoe je van die krengen afkomt? Wie weet helpen één van deze tips.

Zit je kind de hele dag door aan z’n hoofd te krabben? Grote kans dat hij hoofdluis heeft. Luizen zijn kleine, grauwe beestjes met de grootte van een luciferkop. Meestal zitten ze op warme plaatsen, zoals in de nek, achter de oren en onder de pony.

Ze kunnen geen kwaad, maar zorgen wel voor jeuk. Je kind kan er zelfs zijn hoofdhuid door openkrabben en dat is niet zonder gevolgen, want hij kan daardoor vervelende infecties oplopen.

Het is dus zaak om snel van de hoofdluis af te komen – ook omdat je natuurlijk wil voorkomen dat de rest van het gezin er last van krijgt.
Met hulp van één van deze tools kun je korte metten maken met de luizen.
 

Luizencrème

Het advies bij hoofdluis: kammen, kammen en nog eens kammen. Maar voordat je dat gaat doen, kun je het beste een crème over de hoofdhuid van je kind smeren.

Deze luizencrème van Cleani Kid is gemaakt op basis van plantaardige grondstoffen en zorgt ervoor dat de luizen en neten loskomen, zodat je ze daarna makkelijk kunt verwijderen met een luizenkam.

Hier bestel je de crème.

 

Luizenkam

Met de Assy luizenkam verwijder je de luizen en vernietig je neten, zodat nieuwe luizen geen kans krijgen. De punten van de kam zijn afgerond, dus geen zorgen dat de hoofdhuid van je kind geïrriteerd raakt.

Hier koop je ‘m.

 

Lees ook
Onderzoek: kwart ouders schaamt zich voor hoofdluis bij hun kind >

 

Geen zin om heel ijverig te zitten kammen? Dan laat je een elektrische luizenkam het werk doen. Deze LONQ luizenkam zet je aan, strijk je door het haar van je kind en in een mum van tijd worden alle luien, neten en eitjes opgezogen en opgevangen in een filterzakje.

Hier koop je de elektrische luizenkam.

Luizenshampoo

Bij het gebruik van een luizenshampoo worden de luizen en neten binnen een kwartier een kopje kleiner gemaakt, door verstikking en uitdroging. En een bijkomend voordeel: het haar van je kind wordt er minder statisch door, zodat nieuwe luizen minder snel langskomen.

Hier bestel je de shampoo.

 

Luizenspray

Is er hoofdluis geconstateerd in de klas van je kind? Om te voorkomen dat hij ze zelf krijgt, kun je deze preventieve spray van Lucovitaal gebruiken. Gebruik ‘m dagelijks.

Hier bestel je de spray.
 

Bron: GGD

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >