Slaapritme? Nee hoor: Rita’s kinderen gaan niet op een vaste tijd naar bed

26.02.2018 08:58
rita-kinderen-vaste-tijd-naar-bed

Vroeger dacht blogger Rita Templeton dat ze veel waarde zou hechten aan de bedtijd van haar kinderen. Maar nu ze moeder is, gaat ze hier anders mee om dan ze had gedacht.

‘Ik weet dat een goede nachtrust heel belangrijk is, maar hoe zit het dan met quality time?’, schrijft ze op Scary Mommy.

 

Kampioen in uitstellen

De kinderen van Rita zijn kampioen in het uitstellen van naar bed gaan: ineens hebben ze honger, dorst of moeten ze iets doen wat écht niet kan wachten tot morgen. ‘In het begin vond ik dat heel irritant’, gaat Rita verder. ‘Maar toen realiseerde ik me dat dit de momenten zijn dat ik een goed gesprek met mijn kinderen kan voeren. Waar ze ’s middags nog kortaf ‘goed’ zeiden als ik vroeg hoe het op school was, praten ze nu ronduit.’ Van gekke, luchtige gesprekken tot verrassend diepgaande gesprekken: ze doen er alles aan om te voorkomen dat ze gaan slapen, maar Rita hecht dus veel waarde aan deze momenten. 

 

Lees ook
‘Sinds onze scheiding mogen de kinderen zelf beslissen waar ze slapen’ >

 

‘We zijn samen’

‘Ik kan met mijn vingers door hun haren strelen, ze houden mijn hand vast, leggen hun hoofd op mijn schoot en weten dat ik alle aandacht voor ze heb. Of ze stoeien met hun vader en rennen door het huis – hoe dan ook, we zijn samen.’ En precies dat is voor Rita belangrijker dan wat dan ook. ‘Want hoe ouder ze worden, hoe minder tijd we hebben om écht contact met ze te maken. Natuurlijk hebben ze hun slaap nodig, maar ik weet zeker dat het koesteren van je naasten minstens zo belangrijk is.’

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >