Wat doe je met al die zoetigheid van Sint-Maarten?

10.11.2023 12:32
Dat ging ff mis teveel snoep kinderen Beeld: Getty Images

Het is bijna weer zo ver: Sint-Maarten. Terwijl je kinderen druk zijn met het maken van een mooie lampion om straks zoveel mogelijk snoep te verzamelen, ben jij alvast bezig met grote hoeveelheid zoetigheid die straks in huis ligt. Hoe gaat je kind hier verstandig mee om?

Wij zetten wat tips op een rij om gedoe te voorkomen.

Maak afspraken

Maak afspraken met je kind over Sint-Maarten. Spreek van tevoren af langs hoeveel huizen je kind mag. Spreek na het verzamelen af hoeveel snoep je kind zelf mag houden en waar het bewaard wordt. Denk goed na of je het prima vindt als ze het snoep op hun kamer bewaren of dat je er liever zelf de controle over houdt. Dit hangt natuurlijk ook af van de leeftijd van je kind.

Zorg dat het om meer gaat dan alleen snoep

Maak van Sint-Maarten een beleving: lampionnen versieren, een wandeling maken door het donker en mooi verlichte huizen bewonderen. Het is waardevol als je je kinderen leert dat het om de belevenis gaat en niet alleen om de buit.

Haal zelf wat gezonds in huis

Snoepgroente of een mandarijntje: geef het goede voorbeeld door zelf wat gezonds in huis te halen om uit te delen. Zo zien je kinderen hoe het ook kan en kiezen ze zelf ook sneller voor iets gezonds wat ook heel lekker is.

Lees ook: Sint-Maarten: wat is het precies en waar wordt het gevierd?

Inruilen

Heeft je kind al weken zijn ogen op een speelgoeditem of wil hij heel graag naar de film? Laat je kind dan Sint-Maarten snoep inruilen voor een leuk cadeau of uitje. Het hoeft niet duur te zijn en je bespaart wel een bezoekje aan de tandarts.

Avondeten

Je herkent het vast wel. Als je met een lege maag naar de supermarkt gaat kom je altijd met ongezonde dingen terug. Goede les voor als je kind langs de deuren gaat: laat ‘m van tevoren goed (avond)eten, dan hebben ze tijdens het lopen minder zin om gelijk al het snoep op te eten.

Maar bovenal: onthoud dat een snoepje op z’n tijd helemaal niet slecht is, ook niet voor jezelf. Geniet vooral van het Sint-Maarten feest.

Bron: Nu.nl

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.