Zo maak je zelf de mooiste lampionnen voor Sint-Maarten

08.11.2023 13:48
Sint Maarten lampionnen Beeld: Getty Images

Sint Maarten komt er weer aan en dan mag een mooie lampion natuurlijk niet ontbreken. Hoe je die handig zelf maakt? Nou, zo.

Op 11 november gaan in veel provincies kinderen weer enthousiast langs de deuren om te zingen voor wat lekkere snoepjes. Sint Maarten is van oudsher een volksfeest en op die donkere avond speelt de lampion natuurlijk een belangrijke rol. Er een zelf maken is trouwens helemaal niet ingewikkeld: je tovert al in een paar minuten een mooie lampion op tafel. Kijk maar naar deze filmpjes.

Figuren prikken

Hartstikke mooi en oersimpel, deze lampion. En je hebt alleen maar een potlood, dikke naald, papier, rubberfoam en dubbelzijdig tape nodig. Check de video om te zien hoe je deze lampion precies maakt.

Professioneel schatzoeker

Met deze lampion waant jouw kleine zich op avontuur op de zeven zeeën, op zoek naar een schatkist vol snoep. Dus: waar moeten we heen, kapitein?

Net kunst

Koop een paar gekleurde vellen karton en wat lijm en check de video hoe je stap voor stap te werk moet gaan. Tip: vervang het glas voor een plastic fles, dan is de lampion voor je kind minder zwaar.

Melkpak

Voor deze lampion heb je de ingrediënten waarschijnlijk al in huis. Hij bestaat namelijk voor het grootste gedeelte uit een melkpak. Wel zo makkelijk en heb je minder om weg te gooien.

Lees ook – 5x leuke liedjes voor Sint-Maarten >

Een 3d vis

Een watte? Je leest het goed ja, en heel makkelijk om te maken. Veel knipwerk, – jonge kinderen kunnen dus wel wat assistentie gebruiken – maar dan heb je ook wat.

Glimmende uil

Als je echt uit wil pakken, dan ga je voor deze glitter-uil. Want van crêpepapier tot gekleurde veren: hier haal je werkelijk alles voor uit de kast.

Voor lekkerbekjes

Deze zoete lampions mogen niet ontbreken in dit lijstje, ze zijn namelijk (figuurlijk, natuurlijk) om op te vreten.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.