Een trouwjurk, ringen, taart, een dans met je schoonvader — trouwen is magisch. Maar voor sommige mensen eindigt dat sprookje helaas in een Netflix-waardige nachtmerrie. En daar weet divorce coach Amy Polacko alles van.
Lees verder onder de advertentie
Na haar eigen ervaring met haar scheiding, helpt Amy mensen bij het uit elkaar gaan. En geloof ons: na honderden intakegesprekken, huilbuien en verdelingsdiscussies, weet zij precies waar je vooraf al op moet letten. Ze stelde tien red flags op vanuit haar ervaring. Dus, nog niet getrouwd? Of aan het daten met iemand die “perfect” lijkt? Lees dan vooral even door.
Lees verder onder de advertentie
Red flags volgens de scheidingscoach
1. Love bombing & snel willen trouwen
Klinkt als een droom: iemand die je overspoelt met liefde, cadeaus en meteen wil trouwen. Maar als iemand te snel te veel wil, kan dat ook controlerend of manipulatief zijn. Neem de tijd om te daten, en zie hoe iemand zich gedraagt als het leven even níét soepel loopt.
2. Leugentjes om bestwil
Als iemand liegt over kleine dingen, kun je erop wachten dat er grotere leugens gaan volgen. Transparantie is geen luxe in een relatie, het is een basisbehoefte.
Run. Echt. Narcisten hebben vaak een handje van het afschilderen van exen als hysterisch of gevaarlijk, terwijl ze zelf slachtoffer spelen. Iemand die op een volwassen manier, met zelfreflectie, over z’n verleden kan praten is goud waard.
4. Hoe gaan ze om met anderen?
Zijn ze bot tegen de ober of passief-agressief tegen hun moeder? Geloof ons: hoe iemand anderen behandelt, zegt álles over hoe ze jou later zullen behandelen. Ook als hij of zij nu poeslief doet tegen je.
5. Gaslighting
Voel jij je constant ‘gek’ of ‘te gevoelig’? Ga je twijfelen aan je eigen herinneringen? Dan is er een dikke kans dat er gemanipuleerd wordt. Gaslighting is niet alleen iets uit psychologische boeken, het gebeurt elke dag.
6. Hebben ze écht empathie?
Sommige mensen kunnen het heel goed faken in het begin. Kijk goed: doen ze iets voor een ander als niemand kijkt? Hoe reageren ze op pijn van anderen of dierenleed?
7. Eens een vreemdganger…
Geen garantie natuurlijk, maar gedrag herhaalt zich vaak. Als iemand in het verleden moeite had met trouw zijn (pun intended), vraag je dan goed af of jij dat risico wil nemen.
Mis niks van Kek
Volg ons kanaal en lees als eerste nieuwe verhalen en columns
8. Heb je eigen geld (en je naam op alles)
Yes queen, ook als je getrouwd bent. Financiële onafhankelijkheid is geen luxe, het is essentiële bescherming. Zorg dat je naam op gezamenlijke rekeningen, huizen en auto’s staat. En: blijf je eigen geld houden.
9. Ga je (tijdelijk) stoppen met werken? Leg dat vast!
Kinderen krijgen is teamwork, maar dat betekent niet dat jouw carrière minder waard is. Laat een prenup of postnup maken waarin staat dat jij financieel gecompenseerd wordt — denk aan een soort ‘mama-salaris’. Onromantisch? Ja. Maar wél slim.
10. Vertrouw je onderbuik
Bijna alle cliënten van deze coach zeiden: “Ik voelde dat er iets niet klopte, maar ik dacht dat ik me aanstelde.” Luister naar dat stemmetje. Het is er niet voor niks.
De bottom line?
Liefde is prachtig, trouwen is bijzonder. Maar blind zijn voor red flags? Dat is een no go. En vermoeiend. En vaak duur. Dus voordat je “ja” zegt, stel jezelf deze vragen — en vertrouw op jezelf. Je intuïtie heeft het vaker bij het rechte eind dan je denkt.
Jasmijn ging door een scheiding en leerde een totaal nieuwe kant van zichzelf kennen. Ze had nooit verwacht dat ze zó’n vrouw was. Je leest het hier.
Het dochtertje van Famke had zo’n zin in het kinderfeestje op het strand van een van haar beste vriendinnetjes, maar het liep uit op veel pijn en verdriet. Het meisje bleek namelijk niet ingesmeerd te zijn en kwam vuurrood thuis. Ze was mega verbrand.
In de nieuwste aflevering van Het Waren Twee Fantastische Dagen op SBS6 doet Jaimie Vaes een boekje open. Ze vertelt openhartig over haar gewelddadige relatie met rapper Lil Kleine, aka Jorik.
Ruzie met je moeder: sommigen moeten er niet aan denken, voor anderen is het al jaren hun realiteit. Natasja en haar moeder kregen ruzie en sindsdien heeft haar moeder haar dochter niet eens kunnen zien opgroeien.
In Spanje hebben kinderen maar liefst drie maanden zomervakantie. In Nederland is dat maar (“maar?”) zes weken. Is het tijd om in Nederland de zomervakantie ook te verlengen? We vroegen het jullie.