Het is puppy love: ‘Mijn kind heeft over een paar weken weer een ander’

30.03.2023 06:11
puppy love kussen Beeld: Getty Images

Blijkt je kleine prepuber nu al een ware swinger te zijn of je kleuter verliefd op haar oudere broer. Het is wat: die puppy liefde.

Jo (39) is single moeder van Shara (20) en Jay (6).

“Mijn zoontje heeft sinds het begin van dit schooljaar verkering met Jolene. Zij zit in groep vijf, hij in groep drie. Tijdens de pauzes spelen ze altijd samen. En laatst kwam Jay trots thuis met een zelfgemaakte kralenketting van Jolene. Tussen neus en lippen door vertelde Jay vorige week dat Jolene graag met hem wilde zoenen. Daar had hij niet zo’n zin in. Lachend zei ik dat hij het dan niet moest doen. Ik neem het allemaal niet zo serieus. Het is gewoon puppy love. Die heeft over een paar weken weer een ander.”

Polyamoureuze peuter

Ingrid (33) is getrouwd met James (34) en moeder van Chris (3).

“Mijn zoontje heeft op de peuteropvang twee vriendinnetjes. Als hij ze ziet, vliegen ze hem meteen om de nek. De meiden kijken heel jaloers naar elkaar als de ander aandacht krijgt. Chris’ voorkeur ligt overigens bij een van de twee, maar dat zegt hij alleen thuis. Op de opvang heeft hij ze beiden even lief en dat vind ik altijd zo cute.”

Lees ook – Puppy love: ‘Dat onze kinderen later gaan trouwen staat al heel lang vast’ >

Broederliefde

Kim (37) is getrouwd met Coen (37) en moeder van Mees (7) en Evi (5).

“Mijn dochter is verliefd op mijn zoon. Ze schelen veertien maanden en Mees is vanaf de geboorte van Evi echt haar grote, beschermende broer geweest, maar Evi roept steeds vaker dat ze later met hem gaat trouwen. En Mees vindt het allemaal prima, want een tijdje geleden vroeg hij haar – weliswaar op dringend verzoek van zijn zus – zelfs ten huwelijk.

Superschattig allemaal, maar soms denk ik wel: is dit niet een beetje gek? Ik was nooit zo met mijn broertjes. Ach ja, het zal vast vanzelf weer overwaaien. Het duurt nog even, maar zodra ze in de puberteit zijn, moeten ze waarschijnlijk niks meer van elkaar weten.”

Groot hart, groot huis

Felicia (33) is single moeder van Lexie (8) en Brody (4).

“Lexie heeft verkering met drie jongens uit haar klas. Ze weten het van elkaar en vinden het allemaal prima. Een gezellige boel vind ik het. Hoewel de jongens niks erover aan hun ouders vertellen, praat Lexie thuis aan één stuk door over haar vriendjes. Toen ik laatst vroeg hoe ze dat later allemaal ging doen met al die mannen, reageerde ze heel nonchalant. ‘O dat is makkelijk, dan gaan we gewoon met z’n allen trouwen en in één groot huis wonen.’ Haha, geweldig toch?”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.