Flapuit-kinderen: ‘Je bent geen zestien meer mam,’ zei mijn zoon over mijn nieuwe rok’

13.02.2023 13:18
nalatige moeder genoemd door onbekende Beeld: Shutterstock

Kinderen, ze zijn zo lekker eerlijk. Soms alleen iets té. Kun je je kroost nog zo divers en ruimdenkend opvoeden, ze blijven baas van hun eigen, soms nog wat bekrompen, gedachten.

Jo (43) is getrouwd en moeder van Ryan (12) en de tweeling Brandon en Fabio (8):

“Natuurlijk had ik het zelf in de hand gewerkt. Een nieuw shirtje, felle nagellak; als ik onzeker ben of iets me staat, vraag ik vaak aan mijn man: ‘Kan dit wel?’ Ik ben tenslotte geen zestien meer.

Na wat online shoppen kwam ik die ochtend beneden in een nieuw rokje. Niks spannends, ik droeg er een dikke maillot onder en een warme trui erboven. ‘Heb je een nieuwe rok?’ vroeg Ryan. Verbaasd over zijn opmerkzaamheid – doorgaans kan ik mijn kop kaalscheren en ze hebben het nog niet door – antwoordde ik trots bevestigend. ‘Leuk hè’, zei ik. ‘Vind je het wat?’ ‘Ik vind het niet zo mooi mam’, antwoordde hij zonder blikken of blozen. ‘Je bent geen zestien meer.’”

Lees ook
‘Oma, ben je weer dronken?’, vroeg mijn dochter tijdens het ontbijt aan mijn schoonmoeder >

Snap dat dan

Janne (41) woont samen en is moeder van Pip (10) en Puck (9):

“Mijn vriend en ik houden van tatoeages. We hebben er allebei één en we hebben de meiden uitgelegd waarom we die hebben laten zetten. Tatoeages zijn net als kleding en sieraden bedoeld om je te uiten en achter onze plaatjes zit een bijzonder, persoonlijk verhaal.

“Die man met al die blote vrouwen op zijn arm is gewoon heel dol op seks”

Op het terras zat een man met zijn armen vol vintage, overigens prachtige, pin-ups. ‘Ik snap het hoor’, sprak mijn oudste – toch al gefascineerd door alles wat met bloot te maken heeft – wijs. ‘Die man met al die blote vrouwen op zijn arm is gewoon heel dol op seks.’”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.