‘Mama, ben jij écht verliefd op papa?!’

20.09.2022 12:37
Laura Hogendoorn

Laura Hogendoorn is hoofdredacteur van Mamaplaats en columnist voor Kek Mama. Ze woont in ’t Gooi, samen met haar vriend Oscar en hun kinderen Roef (8), Sierd (6) en Maia (4).

“Ben jij écht verliefd op papa?!” vraagt mijn dochter van vier. “Echt?!” Ze kan het maar niet geloven: “Ik wist dat helemaal niet, mama!” Kak, denk ik. Helemaal verkeerd aangepakt kennelijk. Ze is al vier en in al die jaren heeft ze hier nog niks van gemerkt? Nee, we lopen inderdaad niet vaak kleffiebeffie over straat. Voeren elkaar niet kruislings hapjes aan tafel. En ik heb nog nooit tongend met d’r vader op het schoolplein gestaan.

Pikante sms’jes

Maar ja, wat wil je ook. Drie kinderen binnen vier jaar krijgen en het bijbehorende slaaptekort zijn op z’n zachtst gezegd niet echt een turn-on voor de relatie. De tijd van pikante sms’jes is ietwat op de achtergrond geraakt, zullen we maar zeggen. Die waren afgelopen jaren namelijk op precies nul handen te tellen. Het aantal keer dat een bijpassend lingeriesetje aan ging: nul. Het aantal rozen: nul.

“Drie kinderen binnen vier jaar krijgen en het bijbehorende slaaptekort zijn op z’n zachtst gezegd niet echt een turn-on”

Nee, de gesprekken hier thuis gaan over wie hoe laat waar moet zijn. “Heb jij de kinderen al gehaald als ik terugkom uit m’n werk?” “De tandpasta is op, haal jij nieuwe of ik?” “Heb jij gemerkt dat de bel van de voordeur het niet meer doet?” “Jij hebt de grijze bak toch wel aan de weg gezet vanochtend? Nee? Nou lekker dan…” Kijk, dát zijn onze gesprekken! Mja, als ik eerlijk ben, zou ik als kind hier ook niet meteen uit opmaken dat er sprake is van een hartstochtelijke verliefdheid tussen beide ouders, nee.

Lees ook – Dít is waarom je lekker moet blijven zoenen met je partner >

Klef

We besluiten dat het goed is als we wat openlijker onze liefde voor elkaar laten zien. Want heus, die is er echt nog wel. Misschien een beetje diep verscholen en als een heel klein waakvlammetje, maar toch. En dus kom ik de volgende ochtend – fris gewassen en met een leuk setje onder m’n jurkje (geen hond die het ziet, maar het gaat om het idee) – aan het ontbijt. Ik sla m’n arm om hun vader heen en geef hem een kus. Dit gaat lekker, denk ik.

Tot ik vanuit m’n ooghoek zie ik dat onze zoon van acht kokhalzende bewegingen maakt: “Please pap en mam, kan dit even ergens anders? Dit is echt heel erg goor.”

Zucht, het is ook nooit goed.

Dit artikel staat in de Kek Mama Liefdesspecial 2022.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.