Oeps, foutje: ‘Mijn kinderen hebben me nog wekenlang nagedaan’

12.09.2023 05:40
blunder betrapt Beeld: Getty Images

Betrapt tijdens de daad of terwijl je net uit pure frustratie een vloek eruit floept; het zijn zo van die momentjes dat je als ouder genadeloos van je voetstuk valt.

Marieke (37): “Sven (7) was al naar bed toen mijn man en ik naar boven slopen. We controleerden of hij sliep en vervolgden onze weg naar de slaapkamer om ons momentje samen te pakken, in de veronderstelling dat hij al die tijd lekker doorsliep.

Maar de volgende ochtend bij het ontbijt vroeg Sven: ‘Wat deden jij en papa gisteravond? Ik hoorde de hele tijd ddzzzzzz, ddddzzzzz, ddddzzzz.’ Zo stilletjes bleek de vibrator dus niet…”

Dit komt niet meer goed

Maria (45): “Ik ben streng als het op vloeken aankomt. Dat wil ik echt niet hebben, zo ordinair vind ik dat… Totdat ik met Valerie (11) en Thijs (8) in de auto een keer werd afgesneden in de bocht door een gek die op zijn tele­foon zat te kijken. We werden bijna geraakt en ik toeterde. Ik was totaal in shock, en toen we bij het volgende stoplicht aankwamen, ging ik naast hem staan en liet ik mijn raam zakken en riep: ‘Wat doe jij nou?’

“Mijn kinderen lachten zich rot op de achterbank”

De man in kwestie, die ook zijn raampje naar beneden deed, begon meteen als een bootwerker tegen me te vloeken. Uit pure frustratie gooide ik eruit: ‘Je bent niet wijs man, lik m’n reet!’ Mijn kinderen lachten zich rot op de achterbank. Sindsdien is ‘lik m’n reet’ een gevleugelde term in ons gezin en krijg ik het echt niet meer voor elkaar om ’m te verbieden.”

Elke dag raak

Esther (41): “O, ik heb echt dagelijks van dit soort dingen. Mijn kinderen Jesse (21), Jeroen (18), Bram (11) en Tom (5) zijn dan ook zeer nieuwsgierig. Zo zijn we weleens tijdens de seks betrapt toen we vergeten waren om de deur op slot te doen. En ik flipte ooit zwaar achter het stuur toen ik bijna werd aangereden door een dronken bestuurder. Daarna heb ik de kinderen moeten uitleggen dat het toch echt ‘chips’ en ‘tuk’ is.

“Al met al is deze opvoeding is een beetje mislukt”

Ook heb ik weleens meegemaakt dat wielrenners ons niet voor lieten op een zebrapad en dat ik keihard riep: ‘Kijk uit, kut!’ Mijn kinderen hebben me toen nog wekenlang nagedaan. Al met al is deze opvoeding is een beetje mislukt. Gelukkig weten ze dat agressie en schelden niks uithaalt. Zover heb ik ze dan wel gekregen.”

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.