‘Soms voel ik me meer single dan getrouwd, als mijn man weer eens aan het wielrennen is’

01.05.2021 08:12
Mijn man heeft een hobby wielrennen Beeld: Shutterstock

Jeroen (37), de man van Claudine (38), wielrent. Elk weekend, en doordeweeks nog een paar keer. Tot de ergenis van Claudine.

“Mijn vriendin zei: ‘Weet je dat de meest gedragen outfit op de Wallen een wielerpakje is? Het is natuurlijk hét perfecte alibi.’
‘Ja ja, heel grappig’, reageerde ik. Maar even bracht ze me wel aan het twijfelen. Een man die elke zaterdag en zondag, en doordeweeks ook nog twee keer uit fietsen is – heeft die niet eigenlijk heel andere plannen? Dat is niet zo, maar soms voel ik me meer single dan getrouwd, als ik weer eens alleen op een verjaardag zit met de kinderen. Of de derde Netflix-serie van die week uit binge, en me afvraag of ik de voordeur op het nachtslot moet draaien of maar gewoon moet afwachten wanneer Jeroen thuiskomt, na een toerrit met zijn wielergroepje
 

Speelse pets

‘Schat, wat zie je pips’, zei mijn schoonmoeder tegen Jeroen, toen we onlangs op haar verjaardag waren. Tja, vond ze het gek, dacht ik: hij had net meer dan honderd kilometer door de duinen afgelegd, nog voordat de kinderen en ik wakker waren. Niet dat ik op zulke momenten medelijden met hem heb. Want de zorg voor onze dochters van acht en zeven, het huishouden, het langs de lijn staan bij hockey op zaterdagochtend; ik neem het allemaal voor mijn rekening.

Hij geeft me weleens een speelse pets tegen mijn billen, als ik sta te koken en hij thuiskomt na het werk. ‘Zo’, zegt ‘ie dan, ‘dat danst nog gezellig mee.’ Alsof ik de boel ook maar één seconde strakker kan trainen, met een man die altijd zelf al aan het sporten is. Hartstikke lekker hoor, die gespierde benen, maar het is niet dat ik de tijd krijg ervan te genieten.
 

Lees ook
‘Mijn man geeft de helft van ons boodschappenbudget uit aan zijn aquarium’ >

 

Eerst die ketting, dan een biertje

Ergens vind ik het ook wel leuk, zo’n fitte man met een eigen leven. Tal van vriendinnen hebben kerels die bij thuiskomst na het werk het liefst hun biertje met gestreken krantje aangereikt krijgen – zelfs al werken die vriendinnen ook fulltime. Bij ons slaat de hobby alleen een beetje door naar de andere kant: het zou me best gezellig lijken als Jeroen óók gewoon eens thuis is voor een biertje. Geven we een barbecue op zaterdag, zit ‘ie na de rit van die dag nog zijn ketting te smeren, terwijl de rest van de gasten de eerste krat al achter zijn kiezen heeft.

‘Neem ook een fiets’, roept Jeroen olijk, als ik er eens in de zoveel tijd weer tabak van heb. Maar ik moet er niet aan denken – tenzij ik een geinige elektromotor in de crank kan verstoppen. Misschien is het iets tegen de tijd dat onze meiden zelfstandig genoeg zijn. Tot die tijd laat ik hem lekker in zijn eentje trappen: ik moet nog steeds het slot kijken van ‘Zadelpijn’.”
 

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook en Instagram.