‘Een vibrator uit de opruimbak gaf mijn seksleven een enorme boost’

22.06.2022 14:12
rollebollen vibrator Beeld: Getty Images

Mandy (45), moeder van 3 kinderen van 17, 14 en 9, was al sinds haar vijftiende samen met Tristan (47) en op seksueel gebied nooit op ontdekkingstocht geweest. Tot ze vorig jaar een vibrator uit een laatje trok.

“Een jaar of vier geleden dreigden Tristan en ik uit elkaar te groeien. Hij kampte met een burn-out, werd somber en keerde in zichzelf. Ik richtte me volledig op de kinderen. We deelden weinig met elkaar, leefden langs elkaar heen. Er was nog genoeg liefde om ons gezin intact te houden, maar de gedachte aan scheiden schoot ook regelmatig door mijn hoofd.

Moetje

Seks was een moetje geworden. In het begin van ons huwelijk deden we het nog regelmatig, maar dat werd steeds minder. En de laatste jaren deden we het helemaal niet meer. We snauwden elkaar af, maakten verwijten over en weer. We meden elkaar in de slaap- en badkamer. Waren eerder huisgenoten dan vurige bedpartners.

Ik wilde dat wel terugkrijgen, maar wist niet hoe. Tristan en ik waren al sinds ons vijftiende samen. Allebei de eerste en enige voor elkaar. Ik had eigenlijk ook geen flauw idee wat ik zelf lekker en opwindend vond. Ik kom uit een streng gereformeerd gezin. Bloot op tv was al not done, seks een taboe. Daar sprak je niet over. Die achtergrond belemmerde me ook in bed. Seks was prettig als bindmiddel en we hadden er drie prachtige kinderen door gekregen, maar ik vond de activiteit vrij overschat. Zo spectaculair was het allemaal niet. Bij ons sprong de passie er in elk geval niet van af.

Speeltjes gebruiken vond ik raar en ik zou nooit op internet durven googelen naar aparte standjes voor de broodnodige variatie. Eén keer had ik in de opruimbak bij Kruidvat een vibrator gekocht. Bij de kassa verontschuldigde ik me nog tegen de verkoopster: ‘Het is een geintje hoor, een cadeau voor een vriendin.’ Alsof ik haar verantwoording moest afleggen. Maar het ding verdween in een la, gebruiken durfde ik hem niet.

Tijd om los te laten

Tot kerst vorig jaar. Tristan nam de kinderen een weekendje mee sleeën in Duitsland. Ik bleef thuis en nestelde me op de bank met thee en chocola. Vastbesloten een kerstfilmmarathon te houden. Maar na een paar van die romantische films vol gevrij, gekus en gekwijl werd ik alleen maar down. Wat miste ik dat verliefdheidsgevoel! Tegelijkertijd dacht ik: ja, maar dit heb je wel binnen handbereik. Je hébt een fantastische man. Waarom steek je daar geen energie in? Ook wat seks betreft vond ik het tijd worden voor een verandering. Ik was de veertig gepasseerd, hoog tijd om alle dogma’s uit het verleden los te laten.

Dat bleek het omslagpunt. Toen Tristan de volgende avond terugkwam en de kinderen op bed lagen, maande ik hem zijn tanden te poetsen, deo op te spuiten en mij op te wachten in onze slaapkamer. De avond ervoor was ik met de Kruidvat vibrator op verkenningstocht gegaan en ik had ontdekt welke plekjes me opwonden en wat me precies stimuleerde. Daarmee spelen had me al enigszins in de stemming gebracht.

Nu kwam ik de slaapkamer binnen waar Tristan vol ongeloof op me wachtte. We begonnen elkaar te zoenen, strelen en aan te raken. Het voelde waanzinnig goed. Tristan wist niet wat hem overkwam, ik was altijd zo timide en terughoudend: wat was er dit weekend met mij gebeurd? Hij kon me gewoon niet bijhouden, zo gretig was ik.

Maar die knop omzetten was precies dat wat we nodig hadden. Want hoe anders is ons seksleven nu. Het is ineens erg druk geworden in de slaapkamer. We doen het bijna om de dag. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Soms maakt Tristan me zelfs midden in de nacht wakker voor een vluggertje. Een jaar geleden had hij daar een klap voor op zijn kop gekregen, nu vind ik het super spannend.

Lees ook
Seks met een pilletje: ‘We deden het wel drie keer achter elkaar, voelden ons euforisch’ >

Met dank aan…

Die vibrator – het instapmodel heb ik inmiddels omgeruild voor een meer professionele – was nog wel even een issue. Had ik niet liever dat plastic ding dan Tristan? Maar nee, ik heb hem kunnen overtuigen dat ik nog steeds het liefst een echte man had. Een vibrator kon immers niet zoenen. Maar we hebben er wel veel aan te danken: het heeft me geleerd te genieten van een vrijpartij. Tristan kan me nu ook heel goed laten komen en stelt mij in bed voorop.

Losser

Hij moet zichzelf nog steeds in zijn arm knijpen. Ik ben zo veel losser geworden, zo comfortabel met mezelf. We maken grappen over seks en praten erover, iets wat we eerder nooit deden. Ik ben nu degene die het meeste initiatief neemt en in is voor gekkigheid. Ik stuur hem rustig een foto van mezelf in lingerie in bed met als onderschrift: ‘Nou, wat denk je ervan?’ Vroeger was ik als de dood voor een te sexy foto, nu heeft hij een hele collectie naaktselfies van mij in zijn telefoon. Blijf ik op zondagochtend te lang alleen boven in bed, dan appt hij: ‘Ben je soms met jezelf bezig?’ en stuur ik weer terug: ‘Ach, jij kan me toch niet bijbenen!’

Experimenteren

Soms is hij bang dat we de kinderen wakker maken met ons geseks, maar zelfs dat wuif ik weg. Joh, dan horen ze maar iets. Dan weten ze tenminste dat hun ouders nog niet zijn uitgeblust. Beter zo dan dat ze een scheiding moeten meemaken omdat hun ouders op elkaar zijn uitgekeken. Tegen mijn oudste dochter, die net aan de pil is, zeg ik ook: ‘Ga straks eerst maar ontdekken, proeven en voelen. Blijf alsjeblieft niet aan de eerste de beste hangen.’

Ik ben nu dolblij met Tristan, maar we hadden elkaar gewoon een paar jaar later moeten ontmoeten. Dan had ik eerst kunnen experimenteren met anderen en deze seksdip niet hoeven hebben. Gelukkig vonden we elkaar op tijd terug en is het nu beter dan ooit. En dat alles door een vibrator uit de opruimbak.”

Lekker experimenteren of je collectie aanvullen? Dit zijn een aantal leuke speeltjes om mee te beginnen. Extra leuk: bij besteding vanaf 60 euro bij EasyToys krijg je met code KEKMAMA2022 10 euro korting. Geldig op het gehele assortiment.

Dit artikel staat in Kek Mama 16-2020.

Wil je ook geïnterviewd worden voor deze rubriek? Dan krijg je een ‘pretpakket’ van EasyToys, inclusief stoute speeltjes, massagekaars, glijmiddel en seksdobbelstenen. Mail naar redactie@kekmama.nl.