Moeder krijgt tik op de vingers van school nadat ze peuter een handje Pringles als tussendoortje meegeeft

03.05.2023 12:16

Een klein bakje Pringles in de broodtrommel van je kind: een lekkere, makkelijke en vooral onschuldige snack, dacht moeder Megan Peavey. De peuterspeelzaal van haar 3-jarige zoon dacht daar anders over en liet een (volgens Megan nogal passief-agressieve) boodschap achter.

‘Help ons alsjeblieft bij het maken van gezonde keuzes op school’, staat er geschreven op het bakje, waar Megan die ochtend een handjevol Pringles voor haar peuter in had gedaan. Megan is op z’n zachtst gezegd niet blij met de reactie van de preschool (peuterspeelzaal) van haar kind. “Ze hebben mij en mijn 3-jarige gesnackshamed door zo’n passief-agressieve boodschap op het bakje te schrijven”, laat ze weten in een TikTok-filmpje. “Ik ben benieuwd wat jullie zouden doen?” vraagt ze aan mede-ouders. “Vinden jullie dit belachelijk? Ik wel.”

Lees ook: ‘Kunnen we even normaal doen met die broodtrommels met paprika-cupcakes in hartjesvorm?’

Gedoe om een bakje Pringles

Megan krijgt enorm veel bijval op haar TikTok-video. ‘Geef de volgende dag een bakje Pringles mee waarop staat ‘wie betaalt, bepaalt de snack”, adviseert iemand. Een ander schrijft: ‘Ik kan niet eens uitleggen hoe bizar en ongepast dit is, van de school dan’. Na het passief-agressieve bericht van de peuterspeelzaal, besluit Megan de directeur erop aan te spreken, vertelt ze in een nieuwe video. Lang verhaal kort: de directeur blijft van mening dat Megan haar zoon geen Pringles had moeten meegeven, zeker niet na berichtgeving van de school over het meegeven van gezonde snacks. “Ik zie Pringles niet als ongezond”, vertelt de moeder. “Cheetos, Doritos, een Milkway-reep, dát is ongezond. En natuurlijk geef ik naast Pringles ook een mueslireep, yoghurt en fruit mee. Hoe dan ook: ze hadden geen bericht mogen achterlaten op mijn zoons lege bakje, ze hadden mij direct moeten aanspreken.”

In de update vertelt Megan dat de school weigert om excuses te maken, geen verantwoordelijkheid neemt én dat haar zoon niet langer welkom is in het zomerprogramma van de peuterspeelzaal. Wat een bakje Pringles wel niet allemaal teweeg kan brengen.

@peaveymegan

#repost #momsoftiktok

♬ original sound – Megan PV

Bron: Mother.y