‘Mijn kinderen hadden de oppas wijsgemaakt dat ze allergisch waren voor tandpasta’

19.08.2022 12:42
melkgebit-kind-poetsen-hoe-doe-je-dat

Je hebt kinderen die zich bij de oppas zo braaf gedragen dat ze uit zichzelf in bed gaan liggen en geen kik geven. En je hebt kinderen zoals die van Aliyah (35) of Marjolein (44)

Aliyah (35) woont samen en is moeder van Jazz (8).

“Sinds we weten dat Jazz autisme heeft, zijn er heel wat puzzelstukjes op hun plaats gevallen. Zijn woede als de details van wat dan ook volgens hem niet kloppen, vooral van het bedritueel. Dan moet alles volgens een vast stramien verlopen, van het naar boven gaan tot de laatste welterustenkus én de kier waarop de deur moet staan.

“Alles moest opnieuw volgens Jazz”

Zo heurt het niet

Onze oppas Joya (15) waagde het om, uit pure onwetendheid, van dat stramien af te wijken en de deur te ver open te laten, en dat heeft ze geweten. Alles moest opnieuw volgens Jazz, en terwijl hij al bijna in bed lag begon het ritueel weer van voren af aan. Dat herhaalde hij drie keer, de volgende keer dat Joya er was zelfs vier keer. Sindsdien kan ze eigenlijk nooit als ik haar vraag om op te passen. Ik betwijfel of dat echt zo is.”

Lees ook – Arme oppas: ‘Ze trapt steeds in de streken van onze kinderen’ >

Een bijzondere allergie

Marjolein (44) is getrouwd en moeder van Noa (7), Siem (5) en Lyn (3).

“De eerste keer dat Suze (16) bij ons kwam oppassen had Noa haar wijsgemaakt dat hij en Siem allergisch waren voor tandpasta en dus beslist niet hun tanden mochten poetsen. Suze vond het wel raar dat ze dan tandenborstels hadden, maar ze geloofde het wel, de arme schat.

“Onze jongens zijn nu eenmaal clowns”

De jongens hebben er dagenlang lol om gehad, ik heb Suze de volgende dag maar even geappt dat onze jongens nu eenmaal clowns zijn en dat ze vooral niets moet geloven van wat ze allemaal beweren.”

Dit artikel staat in Kek Mama 03-2022.

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kek Mama (@kekmamamagazine)