“Mama heeft gerookt, mama heeft geroohookt’, zongen mijn dochters nonstop’

20.09.2023 05:23
verstopt Beeld: Getty Images

Nét iets teveel gedronken hebben of buiten stiekem een sigaret opsteken. Het is niet zo netjes, maar ja: zelfs mama is niet perfect.

Anne (42): “Na al die saaie coronajaren vierden we oud en nieuw eindelijk weer eens uitgebreid met een feest bij vrienden thuis. De sfeer was uitgelaten en de wijn vloeide rijkelijk. Ik was zo blij dat we weer konden feesten en had er enorm veel zin in om lekker los te gaan. Daarom nam ik een glaasje, en nog een glas, waarna we overstapten op de bubbels.

Tijdens het borrelen had de man des huizes, heel leuk, voor de kinderen een kinderdisco ­georganiseerd in de schuur naast het huis. Terwijl wij binnen losgingen, stonden de kinderen lekker in hun eigen disco hun ding te doen. Ik blééf maar drinken. ‘Zullen we?’ vroeg een vriendin ondeugend. En dus ging ik achter haar aan naar buiten, een steegje in waar het afval staat.

Lees ook – ‘Moet ik mijn man verbieden te roken in de tuin?’ >

Paffen tussen het vullis

Daar, tussen de vuilnisbakken, staken we stiekem een sigaret op. Ik voelde me weer net zestien. Ik rook al jaren niet meer omdat ik mijn kinderen het goede voorbeeld wil geven. Kwamen die kinderen natuurlijk net de kinderdisco uit gestiefeld! ‘Mama wat doe jij hier tussen de vuilnisbakken?’

“Tussen de vuilnisbakken, staken we stiekem een sigaret op”

Ik gooide snel de peuk weg, maar het was al te laat. ‘Mama heeft geroohookt, mama heeft geroohookt’, zongen mijn dochters Sarah (12) en Laura (9) meteen. De volgende dag bléven ze dat maar zingen. Dat maakte mijn houten kop nog nét iets kateriger.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.